Osijek
MJESEC PROIZVODA NA BAZI ŽITARICA NA PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOM FAKULTETU

Okrugli stol "Žitarice bez glutena"
Objavljeno 5. travnja, 2024.
U okviru događaja tijekom Mjeseca proizvoda na bazi žitarica na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek održat će se okrugli stol "Žitarice bez glutena - put od proizvodnje do svakodnevnog života".

Jeste li ikada razmišljali koliko je teško živjeti bez glutena? S kakvim se problemima susreću osobe s poremećajima povezanim s unosom glutena? Imaju li zdrave osobe koristi od bezglutenske prehrane? Koliko su dostupni proizvodi bez glutena i s kakvim se izazovima nose proizvođači bezglutenskih proizvoda?

Na ta i sva ostala pitanja odgovor će dati sudionici okruglog stola, koji će se održati 12. travnja s početkom u 17 sati u vijećnici Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.

"Kako se celijakičari nose s izazovima bezglutenske prehrane i koliko im svi mi, kao društvo, možemo pomoći u tome, otkrit će nam Ida Čarnohorski, dipl. ing. biol., potpredsjednica udruge ‘CeliVita - Život s celijakijom‘ (Zagreb). Sve će medicinske aspekte poremećaja povezanih s glutenom objasniti Vlatka Konjik, dr. med. Kliničkog bolničkog centra Osijek. Iskustva i izazove proizvodnje proizvoda bez glutena predstavit će nam Ines Kurečić, spec. nutr., tehnolog varaždinske tvrtke ‘Ekos Cakes‘. Čut ćete i priču malog proizvođača bezglutenskih kolača, peciva i tjestenine Alenke Butorac iz tvrtke ‘Shapica‘ iz Slatine, kao i onu vlasnice prve, i zasad jedine, osječke isključivo bezglutenske pizzerije-restorana ‘Loresa‘, Josipe Vrdoljak", pozivaju s PTFOS-a. I.R.G.
Možda ste propustili...

MLADI OKUPIRALI NOVOOTVORENI INOVACIJSKI CENTAR ANTUNOVAC

Game Guardians i GallaSandalla

SLAVONSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE POZVALE HEDONISTE

Slavonija predstavljena Slovencima