Novosti
HDZ U KAMPANJU KRENUO IZ OSJEČKOG KAMPUSA

"Milanović je kao premijer donosio odluke koje su štetile Slavoniji"
Objavljeno 3. travnja, 2024.
HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima, HSLS-om, HNS-om i HSU-om, u 4. izbornoj jedinici, koja obuhvaća cijelo područje Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i dio Koprivničko-križevačke županije, u utorak i službeno krenuo u predizbodnu kampanju, iz osječkog kampusa.

Popredsjednik Vlade i HDZ-a, ministar obrane i nositelj liste u 4. izbornoj jedinici Ivan Anušić očekuje rezultate kakve je HDZ ostvario i na prošlim parlamentarnim izborima, kada je osvojio osam mandata. "Nema ni jednog razloga da taj rezultat ne ponovimo, čak i da dođemo do devetog mandata. U protekle četiri godine mnogo se kvalitetnih promjena dogodilo ne samo na području OBŽ-a nego i cijele 4. izborne jedinice", ocijenio je Anušić, podsjetivši kako su i na lokalnim izborima održanima nakon parlamentarnih izbora 2020. ostvarili povijesne rezultate i prvi put uspjeli da gradonačelnik Osijeka bude iz redova HDZ-a. Podsjetio je kako se osim Osijeka i niz drugih gradova i općina uspio vratiti u okrilje HDZ-a. "To je samo dokaz da radimo temeljito, sustavno, planski i onako kako od nas naši građani s područja četvrte izborne jedinice i očekuju", poručio je, napomenuvši kako mu je želja da kampanja prođe u civiliziranom tonu, što će HDZ sa svojim partnerima i činiti.

Na upit može li u ovoj izbornoj jedinici planove HDZ-u poremetiti ulazak predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u kampanju, Anušić je rekao kako to njima neće smetati, iako je dodao kako je potvrđeno da njegov ulazak u kampanju krši temeljne zakone i ustavne odredbe.

"Njegovi rezultati u vrijeme kada je bio premijer i sada dok je predsjednik su minorni i mizerni. Dok je bio premijer, Milanović je donosio odluke koje su išle na štetu Slavonije i cijele Hrvatske", ocijenio je Anušić, napomenuvši kako njemu nije nikakav problem Milanovićev ulazak u kampanju. Međutim, ističe kako bi više volio da je dao ostavku i zauzeo mjesto na jednoj od lista i onda pokazao koliko je jak i spreman na promjene koje najavljuje. "HDZ ima svoj program i rezultate koji su vidljivi i usporedivi. Ljudi s naše liste dokazali su se aktivnostima i radom u službama koje obnašaju", zaključio je Anušić. T.Prusina