Crna kronika
LELUJAVA VOŽNJA ZA BIJELA DANA

Biciklirao Osijekom s 2,55 promila u krvi
Objavljeno 3. travnja, 2024.
Prema izvješću objavljenom u utorak, tijekom produženog uskrsnog vikenda na prometnicama u Osječko-baranjskoj županij, policija je zatekla 23 vozača koja su imala viška alkohola u krvi. Njih 14 upravljalo je automobilima, sedmorica su vozila bicikle, a dva električne romobile. Najviša koncentracija, 2,55 promila, izmjerena je 44-godišnjem biciklistu zaustavljenom u petak oko 14.11 u Osijeku. Kako doznajemo, odala ga je lelujava vožnja. Osim prekršaja zbog alkohola evidentirana su i 123 druga prekršaja, od čega ih se 77 odnosilo na prekoračenje brzine, 10 na nekorištenje sigurnosnim pojasom, 13 na nepropisnuo upotrebu mobitela i druge.

Iz policije navode kako će, na temelju ROADPOL-ova Plana aktivnosti, u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024., prema smjernicama ROADPOL-a, na području Republike Hrvatske, pa tako i Osječko-baranjske županije, provesti pojačani nadzor brzine kretanja vozila. S tim u vezi od 19. travnja 2024., s početkom u ponoć, do prve minute 20. travnja provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

- S ciljem što bolje suradnje, pozivamo građane da se uključe u provođenje navedene akcije tako da predlože lokacije na područjima svojih policijskih postaja na kojima bi željeli da se nadzire brzina kretanja vozila. Također, ovom prilikom pozivamo i medije da se uključe u provođenje navedene akcije na način da ju medijski poprate s određenih lokacija na kojima će se provoditi nadzor brzine kretanja - pozivaju iz policije

Građani svoje prijedloge o lokacijama nadzora brzine mogu poslati policiji u razdoblju od 2. do 12. travnja, i to: za područje Postaje prometne policije Osijek, na e-mail adresu pprp.osijek@mup.hr, za područje PP Beli Manastir - pp.beli.manastir@mup.hr, za područje PP Đakovo - pp.djakovo@mup.hr, za područje PP Našice - pp.nasice@mup.hr, za područje PP Belišća - pp.belisce@mup.hr, a za područje PP D. Miholjac - pp.donji.miholjac@mup.hr.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske napominju da će se predložene lokacije analizirati, te prema procjenama i usklađenosti s propisima izabrati one na kojima je moguće obaviti nadzor brzine kretanja. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana