Sport
BIJELO-PLAVI U PETAK OPET U AKCIJI

Rudeš nije loš u svom kvartu
Objavljeno 3. travnja, 2024.
Rudeš na svom stadionu igra s više samopuzdanja, pa na to moramo biti spremni, smatra Zekić

Pobjeda u Koprivnici pokazala je kako nogometaši Osijeka nisu digli ruke sami od sebe ni od pokušaja da se dokopaju pozicije koja vodi u Europu premda su trenutačno jedno mjesto ispod nje.Lokomotiva je na četvrtom mjestu, udaljena samo jedan bod, pa unatoč svim problemima kroz koje je osječka momčad prolazila u posljednjih mjesec dana, još postoji objektivna mogućnost za povratak na četvrto mjesto, a onda još treba čekati rasplet SuperSport Hrvatskog kupa, jer osvoji li Lokomotiva Rabuzinovo sunce, četvrto mjesto izgubit će na značenju kada je europska priča u pitanju.

Prvi put na SC-u Rudeš


No o tome na Pampasu doista u ovom trenutku nemaju razloga razmišljati. Vratili su se na pobjedičku stazu, pa je trener Zoran Zekić dobio mirniji tjedan za pripremu susreta s Rudešom. Treći put zaredom Bijelo-plavi će svoj prvenstveni susret odigrati u najneatraktivnijem terminu - u petak. Inače, ta će utakmica biti posebna zbog još jednog aspketa. Naime, ona će biti prva koju će Rudeš odraditi na svom stadionu u svom kvartu. Podsjećamo, na početku drugog dijela sezone Rudeš i Osijek zamijenili su domaćinstva (trebalo se igrati u Kranjčevićevoj, nap.a.) upravo jer je zagrebački klub krenuo u osposobljavanje svog stadiona za prvoligaške utakmice. Mislili su u Rudešu kako će i prije od ovog termina uspjeti dobiti sve potrebne dozvole, ali se priča ipak odužila. U međuvremenu je Rudeš izgubio gotovo svaku nadu za očuvanje prvoligaškog statusa. Međutim, to ne znači kako Osječane na SC-u Rudeš čeka lak posao. Baš suprotno, domaćin će imati dodatni motiv jer će prvi put u prvoligaškom prvenstvenom susretu zaigrati na svom stadionu.

- Vidjelo se u Kup utakmici protiv Rijeke, koju je Rudeš odigrao na svom stadionu, koliko im to znači. Rijeka se namučila u tom susretu, što nam je jasno upozorenje što nas čeka. Drukčija su momčad negoli u Kranjčevićevoj, gdje su praktično gosti kao i mi. Ne smijemo ni slučajno unaprijed upisivati bodove iz tog susreta. Rudeš nije toliko loš koliko to njihovi rezultati pokazuju, tako da ćemo svakako morati biti pravi - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Inače, za odigravanje tog susreta na SC-u Rudeš zeleno svjetlo dali su i čelnici NK Osijek, jer bez njihova pristanka cijela bi procedura bila kompleksnija. HNS je Rudešu izišao u susret, jer im stadion nema reflektore, što bi trebao imati prema uvjetima licenciranja. Inače, Osijek je ne tako davno već igrao na tom stadionu službeni susret. U jesen 2021. godine u osmini finala Bijelo-plavi su tamo pobijedili sa 2:0, a Rudeš je u to vrijeme bio drugoligaš.

Sve je na Osijeku


Naravno, povuklo se pitanje je li Osijek u trenutku kada mu baš ne cvjetaju ruže trebao pristati na tu promjenu. No, ako se doista misle boriti za Europu, Bijelo-plavi nemaju razloga birati ni suparnike, a još manje stadione na kojima će igrati. To više što je Rudeš ipak posljednjeplasirana momčad SuperSport HNL-a. Uostalom, s obzirom na jako loše stanje travnjaka u Kranjčevićevoj, uvjeti za igru na SC-u Rudeš trebali bi biti povoljniji, a to bi trebala biti voda na mlin Osijeku. Ostalo je u rukama osječke momčadi, jer ako bude ušla u taj susret na isti način na koji je to učinila u Koprivnici, razloga za zabrinutost neće biti. Taj susret s Rudešom ujedno će odgovoriti na pitanje je li pobjeda u Koprivnici bila plod trenutka ili je Osijek napokon pronašao sebe, što bi u završnici sezone trebalo donijeti bolje igre i rezultate. Trener Zoran Zekić imat će bolju situaciju kada je u pitanju sama priprema utakmice jer uoči susreta sa Slaven Belupom zbog reprezentativnih obveza nije do dva dana prije utakmice imao na rasploaganju nekolicinu igrača na koje najozbiljnije računa.

Treba spomenuti kako se u konkurenciju za momčad vratio Kristijan Lovrić, kojeg nije bilo neko vrijeme zbog problema s trbušnom stijenkom.

Dalibor Keler
VRAĆA SE PETAR PUŠIĆ
Izbor igrača treneru Zoranu Zekić za susret s Rudešom bit će proširen za povratak Petra Pušića, koji je utakmicu protiv Slaven Belupa preskočio zbog žutih kartona. Inače, u ovom trenutku svi su prvotimci na raspolaganju (ako izuzemo Kristiana Fućka, koji se polako vraća u trening nakon teške ozljede križnih ligamenata, nap. a.). Inače, prisilni odmor zbog žutih kartona, jer imaju po dvije javne opomene, prijeti petorici igrača (Čokaj, Lovrić, Matković, Mierez, Prekodravac).

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana