Sport
BLACK DIAMOND INTERNATIONAL CUP

Roko Ćurić izvrstan u Mađarskoj
Objavljeno 3. travnja, 2024.
Mađarski grad Dorogu bio je domaćin vrlo jakog hrvačkog natjecanja za mlađe uzraste. Black Diamond International Cup okupio je natjecatelje do 15 godina, na tom turniru sudjelovali su mladi hrvači iz devet zemalja, među njima i Hrvati.

Za mađarske hrvače to je bilo kvalifikacijsko natjecanje za Europsko prvenstvo, koje se u svibnju održava u Grčkoj, a za Hrvate prilika da se pokažu i dokažu na međunarodnoj sceni. Hrvatsku reprezentaciju činilo je sedam hrvača, koji su osvojili dvije medalje. Brončanim odličjem okitio se Toma Balabanić iz zagrebačkog HK Metalac u kategoriji do 44 kg, a zlatnu medalju osvojio je član HK Slatina Roko Ćurić u kategoriji do 57 kg. U konkurenciji u kojoj se nadmetao Roko bila su 23 natjecatelja i to je bila najbrojnija kategorija, u kojoj su bili hrvači iz osam država (Mađarska, Ukrajina, Slovačka, Češka, Srbija, Hrvatska, Litva, Poljska). Roko je imao pet borbi i ostvario svih pet pobjeda. Dva Srbina i jednog Litavca pobijedio je tehničkim tušem (8:0), u polufinalu borio se protiv Mađara od kojega je nedavno izgubio u Budimpešti. No sad mu je uzvratio pobijedivši ga, te je u finalu pobijedio još jednog mađarskog hrvača.

Prema riječima trenera u HK Slatina Borivoja Kocića, ovo je izvrstan rezultat i potvrda da svakodnevni treninzi, volja i upornost dolaze do izražaja i odličnog hrvanja Roka Ćurića. P.Ž.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana