Sport
PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE

Najuspješniji Zagrepčani, jedna medalja i u Slatini
Objavljeno 3. travnja, 2024.
Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za juniore (U20) grčko-rimskim načinom, koje je krajem prošlog mjeseca održano u zagrebačkoj Športskoj dvorani Peščenica, sudjelovala su 73 hrvača iz 18 klubova. Naslovom prvaka Hrvatske okitili su se Lovro Perković (55 kg, HK Sisak), Noa Ljubić (60 kg, HK Zagreb), Matej Rebić (63 kg, HK Herkul), David Hlatki (67 kg, HK Petrinja), Luka Ivančić (72 kg, HK Sesvete), Mihael Lukač (77 kg, HK Zagreb), Antonio Lukač (82 kg, HK Zagreb), Josip Benko (87 kg, HK Podravka), Mihael Salajec (97 kg, HK Hrvatski dragovoljac) i Marko Milanović (130 kg, HK Metalac). Najuspješniju ekipu na državnoj smotri imao je Hrvački klub Zagreb, na drugom je mjestu Hrvački klub Sesvete, a treći je Hrvački klub Hrvatski dragovoljac.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupili su i članovi HK Slatina Niko Grubač i Benjamin Tasić. Niko je u kategoriji do 60 kg osvojio brončano odličje, a Benjamin je u konkurenciji hrvača do 63 kg bio peti. Uz borilište ih je pratio trener Borivoje Kocić, a na Prvenstvu Hrvatske bio je i sudac Josip Grahovac.

Iz Slavonije i Baranje na Prvenstvu Hrvatske nastupili su još samo predstavnici Hrvačkoga kluba Fami iz Donjeg Miholjca Hrvoje Puljić i Denis Andračić. U kategoriji do 60 kg Hrvoje se plasirao na peto mjesto, a Denis je u kategoriji do 82 kg bio osmi. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana