Kultura
REŽIJU POTPISUJE SENKA BULIĆ

Premijerno izvedena predstava "U agoniji"
Objavljeno 2. travnja, 2024.
Premijera predstave "U agoniji" Miroslava Krleže, redateljice Senke Bulić, koja se fokusira na najtragičnijega lika u Krležinoj dramatici - Lauru Lenbach, održana je u Kulturnome centru Travno.

Najizvođeniji i kritički najbolje ocijenjen Krležin dramski tekst "U agoniji", u režiji Senke Bulić i produkciji kazališta Hotel Bulić, fokusira se na lik glavne junakinje, Laure Lenbach, koja je proglašena psihološki najdubljom i najtragičnijom osobom u Krležinoj dramatici. U Krležinim se ljubavnim trokutima uvijek "propada od iste ‘korupcije‘ - beskarakternosti, bešćutnosti, oportunizma, manjkavosti", poručuju iz kazališta Hotel Bulić.

U središtu ljubavnoga trokuta Laura čeka svoje ispunjenje iluzije i lakoće života, za koje nema nikakva jamca u realnosti. Nemogućnost da ostvari svoje težnje, želje i projekcije za nju je nepodnošljiva, te na kraju tragično skonča samoubojstvom. Glume Ivana Bolanča, Jure Radnić, Janko Rakoš i Lidija Horvat Dunjko. Dramaturginja predstave je Vesna Đikanović. Za scenografiju je zaslužan Tomislav Ćurković, za kostimografiju Oliver Jularić, a svjetlo je oblikovao Tomislav Maglečić. T.K.
Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića