Crna kronika
ESKALACIJA VRŠNJAČKOG NASILJA, NAJNOVIJE U SPLITU

Dvije maloljetnice tukle mladu djevojku, treća sve snimala
Objavljeno 1. travnja, 2024.
Vršnjačko nasilje, nažalost, često se događa u Hrvatskoj, a najnovije, komu su svjedočile tisuće zbog objave na društvenim mrežama, zbilo se u Splitu. Počinitelji su, sve redom, maloljetne djevojke, od kojih je jedna žrtva. Naime, na kriminalističkom istraživanju u splitskoj policiji od nedjelje navečer nalaze se dvije maloljetnice ​koje su fizički i psihički zlostavljale mladu djevojku, a treća je sve snimala, te je sve objavljeno na internetu.

Na snimci se vidi mlada djevojka koja kleči na ulici, iznad nje je druga djevojka koja je šamara i traži da se ispriča za to što je nekome govorila loše o njoj i drugim maloljetnicama. Od nje traži da joj vrati 30 eura koje joj je navodno posudila. Potom mlada žrtva od druge djevojke dobiva jaki udarac u kralježnicu, od čega pada i udara licem o tlo. Tada joj nasilnic​a da ruku da se podigne s poda, a potom ju pljusne.

Na snimci se vidi i čuje kako žrtva traži oprost od svojih "egzekutorica" koje ju nemilosrdno vrijeđaju, ponižavaju i iživljavaju se na njoj. Snimateljica videa joj čak zamjera što ju je njezina starija sestra blokirala na društvenoj mreži. Djevojci potom zadaju udarce u glavu i guraju je. Nakon što je snimka objavljena, šokirala je sve koji su je pogledali, a dio građana incident je policiji prijavio online preko Redbuttona, koji se bavi istraživanjem kaznenih djela prema djeci.

Analizirajući objavljenu videosnimku i profile na društvenim mrežama, splitska policija brzo je reagirala i već za koji sat ​identificirala i uhitila mlade delinkventice koje su noć s nedjelje na ponedjeljak provele u policiji. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana