Osijek
U SKLOPU USKRŠNJEG PROGRAMA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA OSIJEKA

Osječanima se u turističkoj šetnji pridružili i gosti iz Njemačke i Brazila
Objavljeno 31. ožujka, 2024.

U sklopu uskršnjeg programa Turističke zajednice grada Osijeka u nedjelju na blagdan Uskrsa održana je besplatna turistička šetnja pod vodstvom turističkog vodiča Stanislava Subotića. Bila je to lijepa prilika da nakon blagdanskog blagovanja istopimo kalorije i doznamo nešto novo o našem gradu.

Prigodno, ispred konkatedrale, u kojoj je ranije istoga dana misno slavlje predvodio nadbiskup Đuro Hranić, okopilo se 50-ak ljudi, među kojima su bili i gosti iz Splita i Zagreba, ali i Njemačke i dalekog Brazila. Nakon upoznavanja s najvećom osječkom prepoznajnicom koja je izgrađena u samo četiri godine te je otvorena 1900., krenuli smo Kapucinskom ulicom prema osječkim parkovima i konačnom cilju - našoj prelijepoj Tvrđi.

- Toliko dugo radim ovaj posao da nisam baš siguran ima li još tajni koje nisam otkrio, no baš danas mi je sinulo nešto što vrlo rijetko spominjem, a odnosi se na Tvrđu. To je priča o sedam lađa koje su došle pred Tvrđu u vrijeme sukoba Austrije i Napoleona- Legenda kaže da su sve carske dragocijenosti koje su se tada čuvale u Osijeku vraćene nazad u Austriju, no jedna od škrinja s tim dragocijenostima nikada nije vraćena u Beč, pa njezina sudbina i danas golica maštu  - rekao nam je uoči početka zanimljive šetnje Stanko Subotić.

Među gostima koji su došli saznati nešto više o Osijeku bila je i Linda Bauch iz Frankfurta, koja nam je otkrila kako je Osijek rodno mjesto njezinih predaka, stoga nije dvojila kada je čula za organizaciju besplatne uskršnje šetnje.

-  U Osijeku sam na godišnjem odmoru, a to je grad iz kojeg je moja baka, stoga sam odlučila iskoristiti ovu priliku i doznati više o njemu - rekla nam je ova gošća Osijeka. I. Alilović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

2

PUTNICA: EMA BUBALO, DESTINACIJA: DOHA (KATAR)

Obiteljski praznici u srcu arapske rivijere. Gutra, henna, karak, deve i dine

3

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip
Viljevac osvojio drugo mjesto