Kultura
DARIO CEBIĆ I SANDRO ŠEKUTOR

Objavili skladbu "Intergalactic Sounds"
Objavljeno 30. ožujka, 2024.
Hrvatski akademik, pedagog i doktor kompozicije Dario Cebić i mladi magistar kompozicije Sandro Šekutor predstavljaju skladbu "Intergalactic Sounds". "Spajanjem klasične forme i instrumenata koji se koriste u klasičnoj glazbi s elektronskim instrumentima karakterističnim za moderno doba, glazbena umjetnost i kompozitori glazbe dobivaju novu dimenziju slobode i kreativnosti, koja je itekako dobrodošla u ostalim umjetničkim kategorijama kao što su kinematografi, digitalni mediji, videoigre, gdje svi umjetnici i kreatori usko surađuju i omogućuju stvaranje novih kreativnih žanrova i rješenja".

Dario Cebić mladi je hrvatski akademik, pedagog i doktor kompozicije. Njegove skladbe izvode se diljem svijeta, a za svoj rad dobio je brojne nagrade. Izdvajamo 1. nagrade na međunarodnim natjecanjima u Londonu, Beču, Berlinu, Kopenhagenu, Tokyu, Sydneyu, Barceloni, Lisabonu itd. Profesor je kompozicije na Bečkom konzervatoriju, a od 2022. godine redoviti je član "Europske akademije znanosti i umjetnosti".

Sandro Šekutor magistar je kompozicije. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Stručnjak je za elektronsku glazbu. Kao glazbenik nastupa diljem svijeta. Između ostalog u Australiji, Austriji, Bugarskoj i italiji. T.K.
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića