Mozaik
ODUŠEVILI OBOŽAVATELJE U PREPUNOM GRADSKOM VRTU

Kasovih petnaest godina slavilo se skoro četiri sata
Objavljeno 30. ožujka, 2024.
Osječki tamburaški sastav Kas održao je koncert u povodu petnaest godina postojanja. Svoj 15. rođendan obilježili su sa stilom u prepunom holu dvorane Gradski vrt. Kasovci su poznati po svojim energičnim, pozitivnim i neočekivanim nastupima, pa tako ni ovaj koncert nije prošao drugačije.

- Malo je reći da smo oduševljeni ovom divnom publikom i ovakvim koncertom, nemam riječi kojima bih opisao osjećaj sreće, ispunjenosti i zadovoljstva. Hvala vam od srca - rekao nam je Dinko Glavaš, frontmen kasovaca.

Na pozornici su im se pridružili njihovi prijatelji Šokci, Lege i Igor Delač te njihovi bivši članovi Ivan Meteš i Daniel Kovačević Toro. U nešto manje od četiri sata trajanja odsvirano je mnoštvo njihovih autorskih pjesama i raznih obrada. Publika je iz sveg glasa pjevala Budi moja slatka djevojka, Nemoj reći ni riječ i mnoge druge pjesme.

- Mislim da nekoliko dana uoči koncerta nismo bili svjesni kakvu publiku imamo, tek se možda malo naziralo kada su nam iz agencije javili da je koncert rasprodan. Definitivno nam naša publika daje motiv i želju za još boljim radom i napretkom. Nadamo se da ih nećemo razočarati u budućnosti - kaže Marko Kovačević, član Kasa.

Kasovci su osnovani 2009. godine u Osijeku i danas su jedan od najpopularnijih tamburaških bendova u Hrvatskoj. Svojom tamburom obišli su pola svijeta, ali se uvijek rado vraćaju svom domu, gdje rade na novim projektima i materijalima kako bi uveseljavali svoju publiku. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

2

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

3

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”