Osijek
NOVI ASFALT

Slavičekov prolaz otvoren za promet
Objavljeno 30. ožujka, 2024.
Skinute metalne rešetke koje su svojedobno stavljene uz tada mlada stabla i posijana trava

Nakon frekventnog raskrižja Europske avenije i Radićeve ulice, još je jedna prometnica u samom gradskom središtu vraćena u normalan ritam prometovanja. Nakon dvadesetak dana radova na pojačanom održavanju kolnika, od petka se ponovno neometano prometuje Prolazom Ante Slavičeka, koji u svojoj dužini od 220 metara povezuje Ulicu Hrvatske Republike i Gundulićevu.- Ovdje smo ovom prilikom skinuli dotrajali sloj asfalta i, naravno, potom ugradili novi. Uz to stavili smo 11 poklopaca revizorskih okana i 15 slivničkih rešetki te ponovno iscrtali horizontalnu signalizaciju - izvijestio je Igor Pandžić, direktor Unikoma, tvrke koja je izvela radove.

Uz to, poklonili su pozornost drvoredu s istočne strane (uz Kappa centar, nap. a.) tako što su skinute metalne rešetke koje su svojedobno stavljene uz tada mlada stabla kako bi im se sačuvao korijen.

- Na tim smo površinama sada posijali travu - pojasnio je Pandžić. Svi ovi radovi vrijedni su 70 tisuća eura.

Učinjeno je pogledao i gradonačelnik Ivan Radić, koji je podsjetio kako se u Gradsku četvrt Gornji grad ulažu velika sredstva.

- U ovom trenutku samo na području ove četvrti dva su megaprojekta - modernizacija tramvajske infrastrukture i Projekt "Osijek 4", dakle obnova vododopskrbe i kanalizacijske odvodnje. Mogu najaviti i da će Europska avenija, na potezu od Kapucinske pa sve do Četverolista, odnosno do Vijenca Ivana Meštrovića, dobiti novi asfalt - najavio je Radić.

Za središnji je dio grada izdvojio i projekt energetske obnove Gradske i sveučilišne knjižnice. Vrijednost je tih radova 1,3 milijuna eura, što su u cijelosti sredstva Ministarstva kulture.

- Kroz dostupna sredstva iz ITU mehanizma podosta toga u bližoj budućnosti promijenit će izled Gornjeg grada, bit će tu posve nova gradska tržnica, pred nama je rekonstrukcija zgrade HNK-a pa i obnova Trga Ante Starčevića, kao najveće kapitalne investicije - izvijestio je gradonačelnik Radić.

Dario Kuštro
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: VERA ERL (1940. - 2024.)

Odlazak povjesničarke,
knjižničarke, sveučilišne
nastavnice i etnologinje

2

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

3

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju