Kultura
TURISTIČKA ZAJEDNICA ZAGREB DARUJE

Besplatni koncerti povodom Uskrsa
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove godine, prigodnim koncertima, obilježava Uskrs i uskrsne blagdane u glavnom gradu Hrvatske. Tako će, u razdoblju od 31. ožujka do 7. travnja, na različitim lokacijama nastupiti glazbenici i ansambli koji će svim posjetiteljima pružiti priliku da uživaju u bogatoj glazbenoj baštini. Ulazi na sve koncerte su besplatni.

Na Uskrs, 31. ožujka, u 20 sati, u grkokatoličkoj konkatedrali (Ćirilometodska 1) nastupa Zagrebački kvartet, koji ponovno možete slušati uživo u utorak, 2. travnja, u 20 sati u Muzeju grada Zagreba (Opatička 20). U petak, 5. travnja, u 19 sati, u crkvi sv. Ivana Krstitelja (Nova Ves 64a) nastupa Projekt Lazarus. U nedjelju, 7. travnja, u 19 sati, u istoj toj crkvi koncert će održati Komorni zbor "Ivan Filipović".

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, tradicionalno počinje i nova sezona Smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije koja se održava uz podršku TZGZ-a. Ceremonija kreće u 11.30 spajanjem konjičkog i pješačkog postroja te predajom stijega na križanju Mesničke ulice i Ilice, a završava u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, primopredajom stijega i razdvajanjem stroja. Program izvodi 12 pješaka i tri konjanika, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta Smjena straže se otkazuje.

Turistička zajednica grada Zagreba želi svim posjetiteljima i sugrađanima sretan i blagoslovljen Uskrs te poziva sve da se pridruže ovim jedinstvenim događanjima.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

2

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3

PREDSTAVLJANJE

Monografija Stanislava Marijanovića