Zdravlje
BILJKE ZA LJEPŠU KOŽU

Celulit nije samo estetski problem
Objavljeno 11. ožujka, 2024.
Celulit nastaje uglavnom zbog viška masnoće, poremećaja u cirkulaciji i izmjeni tvari te zbog zadržavanja vode
Celulit najčešće nastaje zbog viška masnoće, poremećaja u cirkulaciji i izmjeni tvari i zadržavanja vode u tkivima. Svaki preparat protiv celulita sadrži biljke koje pomažu u rješavanju problema. Najčešće se koriste maslačak, bršljan, kopriva… Celulit nije samo estetski problem, jer može doći do ozbiljnih poremećaja u cirkulaciji. To je neravna, kvrgava tekstura kože koja se najčešće nalazi u predjelu bedara, stražnjice, nadlaktice i trbuha, piše Kreni zdravo. Jastučići nastaju uglavnom zbog viška masnoće, poremećaja u cirkulaciji i izmjeni tvari, a prije svega zbog zadržavanja vode u tkivima. Morske alge pokazale su se vrlo uspješne u liječenju i prevenciji.
Borovnica pojačava cirkulaciju
Plodovi borovnice pojačavaju cirkulaciju i izazivaju crvenilo kože. Eterično ulje ploda borovnice nalazi se praktički u svakom ulju i kremi za masažu protiv celulita.

Kopriva za čišćenje organizma
Korijen i listovi koprive neizostavan su sastojak čajeva za mršavljenje, čišćenje organizma i pojačavanje cirkulacije. Tim postupkom dolazi do izlučivanja viška tekućine iz organizma.

Cvjetovi bazge kao diuretik
Cvjetovi bazge su diuretici i imunostimulatori, odlično se uklapaju u čajne mješavine koje pomažu u detoksikaciji i mršavljenju, ali tako da uz gubitak kilograma čuvamo i jačamo, a ne slabimo imunitet.

Bršljan za potkožno tkivo
Bršljan se koristi u borbi protiv celulita, jer sadrži hederasaponine, koji odlično djeluju na vene, inhibiraju enzime elastazu i hijalurinidazu, čime se omogućava stvaranje elastina, koji pospješuje bolju izgradnju potkožnog tkiva. Hederin štiti krvne žile.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana