Ekonomija
NAJVEĆI PORAST IZVOZA U 2023. ZABILJEŽEN U ITALIJI

Hrvatski proizvodi sve traženiji u Europi
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
Hrvatski proizvodi preko SPAR prodajne mreže postigli rekordnih 170 milijuna eura prometa
Hrvatski proizvođači i dalje ostvaruju izvrsne rezultate kada je riječ o prodaji vlastitih proizvoda kroz Spar prodajnu mrežu u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Ukupni izvoz hrvatskih proizvoda u inozemnim trgovinama Spara u navedenim europskim zemljama porastao je za 16 % u odnosu prema 2022. godini, za gotovo 25 milijuna eura, a ukupni ostvareni promet hrvatskih proizvođača kroz SPAR maloprodajnu mrežu 170 milijuna eura.

Te su podatke objavili iz Spara navodeći da je najveći porast izvoza u 2023. zabilježen u Italiji, gdje je znatno rasla prodaja poznatih hrvatskih proizvoda poput bakalara na bijelo, koji za SPAR Premium vlastitu marku proizvodi tvrtka Alden d.o.o. iz Istre.

Porast je zabilježen i na austrijskom tržištu, a glavne zvijezde na tom tržištu su lepinje malog hrvatskog dobavljača Pekara Tome d.o.o. U prilog kvaliteti proizvoda govori i činjenica da je prodano više od 4,3 milijuna lepinja. Mađari najviše vole sve vrste sladoleda proizvođača Ledo, a najveći rast izvoza u Sloveniju ostvaruje Violeta d.o.o. s toaletnim papirom i pelenama.

"Ponosni smo na našu ulogu u podršci hrvatskim proizvođačima koji im pružamo u SPAR prodajnoj mreži u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Na ovaj način im nudimo bitan kanal distribucije prema Europi i potičemo međunarodnu konkurentnost domaćih proizvoda. Posebno nas veseli i to što na ovaj način domaći, hrvatski, poduzetnici proizvodnjom za SPAR vlastite marke ulaze na europsko tržište", izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska. Z.R.
Možda ste propustili...

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

MOGUĆNOST KARIJERE ZA VIŠE OD 500 ZAPOSLENIKA

RÜBSAM Fachkräfte nudi prave mogućnosti karijere diljem Njemačke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGLAŠEN POBJEDNIK

Najbolji mladi poljoprivrednik je Dario Pocedulić

2

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

3

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima