Regija
OSIGURANO 5000 KANTI OD 120 LITARA

Grad Vukovar dijeli kante za plastiku i metal
Objavljeno 28. veljače, 2024.
VUKOVAR - Nakon što su nedavno postavljeni polupodzemni spremnici za biootpad, ovaj mjesec Grad Vukovar zajedno s gradskom tvrtkom Komunalac dijeli kante za odvojeno prikupljanje otpadne plastike i metala. Grad je osigurao 5000 kanti od 120 litara koje će zamijeniti vrećice za PET/MET ambalažu što su se dosad koristile u obiteljskim kućama. Podjela je počela u gradskoj četvrti Sajmište.

Gradonačelnik Ivan Penava podsjeća kako Grad nastavlja s projektom odvojenog prikupljanja otpada te podjelom kanti omogućava građanima da to čine lakše i učinkovitije. Ukupna vrijednost nabave je 112.500 eura, od čega Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 80 posto.

- Grad Vukovar posljednjih je godina osigurao 13 tisuća posuda za razvrstavanje otpada, od papira do biootpada, a podijelili smo i 500 kompostera, osigurali smo i 145 polupodzemnih kontejnera za višestambene objekte i u tome prednjačimo u Hrvatskoj - rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig. Naglasio je kako je važno djecu ekološki osvještavati odmalena, pa je Grad svim osnovnim i srednjim školama podijelio posude za razvrstavanje otpada, a vrtići su dobili posude u obliku igrački kako bi im proces zbrinjavanja otpada bio zanimljiviji. M.F.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

2

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

3

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen