Osijek
IZLOŽBA SLIKARSKIH RADOVA U GISKO-U

Stari Osijek u očima amatera iz "Likara"
Objavljeno 28. veljače, 2024.
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek "Likar", u petak, 1. ožujka, s početkom u 18 sati, u izložbenoj auli u prizemlju Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, organiziraju otvorenje izložbe slikarskih radova pod nazivom "Zgode i nezgode iz staroga Osijeka u očima osječkog ‘Likara‘". O izložbi će govoriti članica "Likara" Branka Radin, a o "Likaru" dopredsjednica Udruge Ranka Mirković.

Izložbom slikarskih radova "Zgode i nezgode iz staroga Osijeka u očima osječkog ‘Likara‘" članovi se predstavljaju, prvi put, u svojstvu vrsnih ilustratora istoimene knjige osječke povjesničarke Zlate Živaković-Kerže. Slike su manjeg formata u različitim tehnikama: olovka, ugljen, tuš.

Osječki je "Likar" udruga amatera slikara koja nastavlja tradiciju i kulturu prve crtačke škole osnovane s ciljem stjecanja i stvaranja općeg boljeg ukusa. Osim radionica slikanja pomaže zainteresiranim skupinama, organizira izložbe skupnog i individualnog karaktera, ali i sama organizira likovne kolonije. I.R.G.
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

ZDENKO BORAS, KIRURG IZ OSIJEKA S INOZEMNIM ISKUSTVOM

Čak 70 % pretilih izgubi sav višak kilaže nakon barijatrijske operacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana