Regija
ĐAKOVO TUGUJE ZA DVA PSA

Bjelka i Leon - bezdušno ubijeni ljubimci Borovika
Objavljeno 26. veljače, 2024.
Psi - ženka Bjelka i Leon kojeg je okotila 2021. godine ustrijeljeni su u trbuh iz blizine
ĐAKOVO/BOROVIK - Ponovno je čovjek bio okrutniji od zvijeri! Prije tjedan dana na području oko akumulacijskog jezera Borovik okrutno su ustrijeljena dva psa - Bjelka i Leon, kojeg je okotila prije tri godine. Dvije umiljate krznene dušice bile su ljubimci cijelog Borovika – svih koji su dolazili na jezero i tamošnje izletište, odnosno u jedini ugostiteljski objekt Camp Borovik, čija je vlasnica Andrea Pešut ujedno i vlasnica dvaju bezdušno ustrijeljenih pasa.

Okrutnošću koja se pretočila u više hitaca iz vatrenog oružja kojima su oba psa ustrijeljena u trbuh zgranuta je neutješna Andrea, njezina obitelj i cijela Đakovština, a društvene mreže "gore" od zgražanja i osude zbog ubijanja dvaju nedužnih pasa koji su bili ljubimci cijelog Borovika – sve posjetitelje akumulacije i Campa Borovik uvijek su dočekivali veselim lavežom, mašući repom, spremni za igru. Bili su i ljubimci planinara, ribiča, rekreativaca... I djece i odraslih.


- Kome su Bjelka i Leon smetali da ih netko tako okrutno ustrijeli?! Leon se, ustrijeljen u stomak, jedva dovukao do Campa, do mjesta gdje je inače ležao, a Bjelka je pronađena nakon traženja i dojave da, također ustrijeljena u stomak, leži u kanalu što je od Campa udaljen više kilometara. Očito ju je onaj koji ju je ustrijelio poslije ondje doslovno odbacio - ispričala je slomljeno Andrea koja je u vrijeme tragedije bila na godišnjem odmoru izvan zemlje. Obitelj ju je s tužnom viješću što se dogodilo njezinim psima suočila nakon njezina povratku kući.


- I otac je plakao za Bjelkom i Leonom kada je vidio što im je netko zvjerski učinio. Nakon što se Leon doslovno dovukao do Campa da, očito, skonča gdje je uvijek spavao, svi su krenuli tražiti Bjelku po okolnom području, šumi, automobilom sve do Paučja, oko Malog jezera… dozivali ju… - prepričava Andrea.

- Na kraju su nam djevojke, koje dolaze na Borovik, javile da su ju vidjele kako ustrijeljena leži u kanalu, 10-ak kilometara od Borovika. Vjerojatno je ondje odbačena kada je već bila ustrijeljena... - tužno je ispričala Andrea. Bjelka i njezin Leon ustrijeljeni su očito iz velike blizine jer im se na tijelu vidio barut.

Bjelka je ljubimica Borovika i Andreina Campa postala je prije 10 godina, a nakon što ju je netko tu ostavio. Vrlo brzo uvukla se pod kožu svima, kao i njezin Leon, kojeg je na svijet donijela sedam godina nakon svog dolaska na jezero.


- Nisam vidjela dobroćudnije pse. Svi su se uvijek fotografirali s njima, bili su prave dobrice, Leon je djecu pratio i igrao se s njima… - slomljenim glasom kaže Andrea.

Okrutno ubojstvo dvaju pasa prijavljeno je i đakovačkoj policiji, a obitelj Pešut zahvalna je svima za bilo kakvu informaciju o slučaju. Inače, oba psa bila su, dakako, uredno čipirana.

Dva nedužna krznena stvorenja svoj vječni počinak našla su a gdje drugdje nego na Boroviku, uz Camp, gdje su i inače spavala i odmarala se.

Suzana Župan
Slučaj su Pešutovi prijavili đakovačkoj policiji, a zahvalni su svima za bilo kakvu informaciju o slučaju

I nagrada za informaciju
Status na Facebooku o bezdušno ustrijeljenim četveronožnim ljubimcima cijelog Borovika Bjelki i Leonu podijeljen je do jučer, do nedjelje prijepodne, više od tristo puta, a mnogi na društvenim mrežama nude i novčanu nagradu za informaciju o onome tko ih je okrutno usmrtio.

Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana