Sport
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP

Benović osmi u finalu u Cottbusu
Objavljeno 24. veljače, 2024.

Na drugom od četiri Svjetska gimnastička kupa koji se boduju u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu koji se održava u Cottbusu hrvatski predstavnik Aurel Benović završio je osmi u finalu na parteru.

Za razliku od nastupa u kvalifikacijama u četvrtak, Benović u finalu nažalost nije ponovio takvu izvedbu. Od početka vježbe bilo je nesigurnosti, u dijagonalama koje su slijedile dogodile su se i veće pogreške, ocjena sudaca bila je očekivano niska - 11.433. Iako Benović nije ostvario priželjkivani rezultat, osvojio je novih 16 bodova u borbi za Olimpijske igre.

"Nisam baš zadovoljan kako sam odradio vježbu. Nažalost, cijela ta energija, atmosfera natjecanja i silna želja koju sam imao da napravim neki ozbiljan rezultat, sve to skupa me malo 'pojelo' i nažalost završio sam na osmom mjestu, kao posljednji u finalu. Pozitivno je to što sam ušao u finale i što sam već dobio neke bodove za odlazak na Olimpijske igre i što sam i dalje u borbi za odlazak u Pariz. Za sada sam na petom mjestu, a prva dva gimnastičara kada se budu zbrojili bodovi na kraju sa sva četiri turnira Svjetska kupa idu na Olimpijske igre, imam velike šanse. Ta energija olimpijskih igara i ta želja da odem tamo me nose. Neću odustati nego ću se boriti do samog kraja zato što sam svjestan i znam da se mogu boriti sa svima i ako odradim svoju vježbu prosječnu vježbu da im mogu konkurirati, i da mogu biti bolji od njih. Danas sam išao nešto težu vježbu s početnom ocjenom 6.3, možda me koštala i ta želja da odradim tu tešku vježbu. Okrećem se Svjetskom kupu u Bakuu gdje se nadam ulasku u finale, sada imam sljedećih desetak dana da utreniram i popravim neke elemente i greškice što sam ih napravio sada i da se pokušam psihički smiriti i ustabiliti kako bih dalje mogao odrađivati natjecanja kako treba", ocijenio je svoj nastup Benović.

Pobjedu na parteru odnio je Harry Hepworths ocjenom 14.900. Britanac je dobio 34 tisućinke veću ocjenu nego prvi favorit,aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Tokija, Izraelac Artem Dolgopjat. Prvoplasirani i drugoplasirani iz Cottbusa, Hepworth i Dolgopjat, već ranije su osigurali nastup na Olimpijskim igrama i ne računaju se u kvalifikacijama za Pariz putem četiri Svjetska kupa. Trećeplasirani je bio Sunghyun Ryu. Južnokorejac je tako nakon Kaira i Cottbus napustio s maksimalnih 30 bodova te je gotovo siguran za olimpijsku smotru.

U poretku partera vodit će se velika borba za drugo mjesto koje također osigurava nastup u Francuskoj. Nekoliko je gimnastičara unutar samo 15 bodova, među njima i Benović. Za Osječanina Igre još nisu izgubljene, no na preostala dva Svjetska kupa, u Bakuu u ožujku te u Dohi u travnju, mora biti na najvišoj razini. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini