Sport
POSRNULA BRAZILSKA NOGOMETNA ZVIJEZDA OSTAJE IZA REŠETAKA

Dani Alves dobio četiri i pol godine zatvora
Objavljeno 22. veljače, 2024.
Bivši brazilski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone, 40-godišnji Dani Alves osuđen je na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napada koji se dogodio u noćnom klubu u Barceloni 2022. godine, a žrtvi napada morat će platiti 150.000 eura, odlučio je najviši sud u Kataloniji.

- Presudom se smatra kako žrtva nije pristala na spolni čin i kako je tužiteljstvo dokazalo da se radilo o silovanju - stoji u objašnjenju sudske presude.

Alves, koji je uhićen u siječnju prošle godine te se od tada nalazi u istražnom zatvoru, ostao je pri tvrdnji kako je seks bio sporazuman, no sud je presudio drukčije. Naime, sud je istaknuo da je bilo i ostalih dokaza osim žrtvina svjedočenja, a upućivali su na to da je bila silovana. Brazilac je promijenio tri odvjetnika pa tvrdio da je bio previše pijan i nije znao što radi, a istaknuo je da je djevojka prva počela i inicirala oralni seks, a na kraju ga prijavila policiji.

Tužiteljstvo je za posrnulu nogometnu zvijezdu tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, a obrana je kao olakotnu okolnost navela činjenicu da je Brazilac bio pijan. Nakon ove odluke suda obrana se može žaliti Višem sudu pravde Katalonije, a nakon toga, ako presuda ostane nepovoljna, i Vrhovnom sudu.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini