Novosti
HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA O ATRAKTIVNIM ZANIMANJIMA

U pet godina otvoreno 42 % više obrta u cehu frizera i kozmetičara
Objavljeno 23. veljače, 2024.
Ceh frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi kontinuirani rast, na posljednji dan siječnja ove godine u Hrvatskoj je bilo aktivno 8807 obrta u tom cehu, što je 2614 obrta više u odnosu prema istom danu 2019. godine, a riječ je o povećanju od čak 42,2 posto, priopćila je Hrvatska obrtnička komora.

Među prva tri zanimanja po broju položenih ispita u 2023. su upravo majstori frizeri, u prošloj godini dobili smo 89 novih majstora frizera koji su na taj način potvrdili da su im teorijska znanja i praktične vještine doista izvanredni te da će zbog dobivenog pečata kvalitete postati još traženiji na tržištu, dodaje HOK i napominje kako je u prošloj godini majstorski ispit položilo i 18 hrvatskih kozmetičara.

“Kao reakciju na povećanje obrtnika frizera i kozmetičara te njihovu težnju prema izvrsnosti Hrvatska obrtnička komora je tri dana u ožujku na Zagrebačkom velesajmu posvetila upravo njima. Naime, Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, od 8. do 10. ožujka na Zagrebačkom velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom ‘Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a‘, kao sastavni dio jubilarnog, 25. sajma BEAUTY & HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja održat će se Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja", najavljuju iz Komora.

Dodaju kako se posebno atraktivan dio programa očekuje u subotu, 9. ožujka, kada će se održati šou i stručna radionica koju će voditi Farrukh Shamuratov, međunarodno poznati i priznati frizer, stilist i vizažist. "Još jedan majstor ljepote iz daleke Kine nazočit će ovom okupljanju lokalnih beauty stručnjaka - Pei Wang, višestruko nagrađivana stručnjakinja za medicinsku kozmetiku. Važan dio programa – edukativan i zabavan – bit će radionica Davora Bilmana, koji će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako s pomoću ‘Skenera osobnosti‘ unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima", ističe se u priopćenju.

Također, tijekom subotnjeg programa manifestacije posjetiteljice starije od 40 godina koje nisu minimalno godinu dana obavljale pregled, moći će uz potvrdu o kupljenoj ulaznici za "Majstore ljepote" i prethodnu najavu na majstoriljepote@hok.hr obaviti mamografiju zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Andrija Štampar". Partner događanja, NZJZ Andrija Štampar, u sklopu programa okupljene će frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

“Gradimo manifestaciju koja će biti ključna za hrvatsku industriju ljepote, stvaramo platformu na kojoj ćemo predstaviti, ali i unapređivati naša izrazita domaća znanja i vještine. Važan segment događaja svakako su državna prvenstva za frizere i kozmetičare, ali i školska natjecanja - to su novi naraštaji koji su budućnost naše industrije ljepote. Pozivamo sve predstavnike struke da se uključe i nazoče događanju te da zajedno stvorimo najveće regionalne susrete predstavnika ove dvije struke", poziva predsjednica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Martina Gregur. D.Pav.
Možda ste propustili...

ŠEF SPLITSKE POLICIJE PODNIO OSTAVKU ZBOG SINA:

Nemam moralno pravo ostati načelnik

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE U 20 ZEMALJA SA 60 POSTO SVJETSKE POPULACIJE

Svijet je u devet godina postao liberalniji, premda i pesimističniji