TvObzor
“AGATHA CHRISTIE: UBITI JE LAKO”

Svjež pogled na klasičnu priču
Objavljeno 23. veljače, 2024.

Nova miniserija na streaming servisu Pickbox NOW “Agatha Christie: Ubiti je lako” (“Agatha Christie: Murder Is Easy”), temeljena na klasiku kraljice kriminalističkih romana, u trima epizodama prati priču o nigerijskom atašeu koji se upušta u rješavanje misterija iza niza jezivih serijskih ubojstava.Tijekom vožnje vlakom do Londona Luke Fitzwilliam naizgled se slučajno susreće s misterioznom gospođicom Pinkerton. Njezine priče o tajnovitim ubojstvima u mirnom i slikovitom selu Wychwoodu duboko ga intrigiraju te ga stavljaju na trag nevjerojatnih otkrića. Dok se pokušava suočiti s mračnim tajnama i spriječiti nastavak zločina, Fitzwilliam shvaća da nije sve onako kako se čini.

Snimana na brojnim lokacijama u Škotskoj, priča se razvija otkrivajući intrige i neočekivane zaplete. Likovi koji se pojavljuju su župnik, doktor i vlasnik dvorca, a uz klasične britanske detektivske elemente serija tematizira feminizam, rasne i staleške razlike. Prikazuje se i klasni rat kad susjedno selo u kojem žive siromašni ljudi počne kipjeti od ogorčenosti zbog bahatog ponašanja bogatih. Agatha Christie, britanska spisateljica prozvana kraljicom kriminalističkih romana, poznata je po intrigantnim i neočekivanim preokretima. Originalni roman napisan je 1939., prva filmska adaptacija nastala je 1982. godine, a prema riječima renomiranog dnevnika The Guardian, izdanje iz 2023. donosi “svjež pogled na ovu klasičnu priču”.

U seriji “Agatha Christie: Ubiti je lako”, s Davidom Jonssonom u glavnoj ulozi Lukea Fitzwilliama, očekuje nas fascinantna kombinacija pozorne kinematografije, izvanrednog dizajna kostima i izvedbi nekih od najboljih britanskih glumaca kao što su Penelope Wilton, zvijezda serije “Downton Abbey”, Douglas Henshall, glavni glumac serije “Shetland”, Sinead Matthews iz filma “Ponos i predrasude” i mnogi drugi. Novi neočekivani slučaj u “Agatha Christie: Ubiti je lako” iskustvo je koje će gledatelje držati u neizvjesnosti do samog kraja. Sve epizode dostupne su na Pickbox NOW. D.M.
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

2

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

3

MLADI GLAZBENIK JOSIP PALAMETA

Objava albuma nikad nije bila bliža, što me raduje i ohrabruje da idemo još jače