Regija
DONACIJA ŽUPANIJE

Škola dobila kombi vrijedan 33.000 €
Objavljeno 21. veljače, 2024.
SLATINA - Virovitičko-podravska županija kao osnivač osnovnih škola na svome području nabavila je slatinskoj Osnovnoj školi Eugena Kumičića kombi Opel Vivaro. Ravnateljici škole Božici Majhen ključeve vozila uručio je župan Igor Andrović, a tom činu nazočili su županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić i predstavnik virovitičkog Autocentra Pepa kao dobavljača Mario Perša.

– Ovo je već peto kombi-vozilo koje isporučujemo jednoj od naših škola u posljednje dvije godine, ovaj put Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, koja se pokazala spremnom za sve projekte koje su proveli u proteklih nekoliko godina, a koje je financirala Europska unija i koji su promijenili izgled i funkcioniranje škole. Drago mi je da i Županija svojim vlastitim sredstvima pomaže kupnjom i ovoj školi vozilo vrijedno 33.000 eura, koje će pomoći školi prvenstveno za prijevoz prehrane u svih pet područnih škola, ali i za ostale potrebe - rekao je župan Andrović.

Župan Andrović najavio je i daljnju pomoć Županije obrazovnom sektoru.

– Ove godine očekuje nas veliki investicijski ciklus izgradnje i rekonstrukcije škola za prelazak na jednosmjenski rad, pa prijavljujemo rekonstrukciju i ove škole kako bi sva djeca išla u školu u jednoj smjeni, a u toj rekonstrukciji možemo vidjeti prostor i za garažu tako da i ovaj kombi dobije svoj odgovarajući prostor. Škole koje su ušle u eksperimentalni program cjelodnevne nastave također očekuju određena ulaganja, u planu je također kupnja još četiriju kombi-vozila upravo za te škole – najavio je virovitičko-podravski župan.      

Ravnateljica Božica Majhen zahvalila je na vrijednoj donaciji i na konstantnoj brizi Županije za obrazovanje:

– Od 2010. godine mi smo u projektima Europske unije i bili smo prva škola u Hrvatskoj koja je dobila sredstva iz EU fonda prekogranične suradnje Hrvatska - Mađarska. Uslijedio je niz projekata s potrebom predfinanciranja, što znači da sve radove treba platiti, a onda potraživati povrat sredstava. Mi smo imali sreću da nas je Županija uvijek pratila u tome, i još je ulagala 25 posto sredstava. Zahvaljujući predanom radu, povukli smo i vratili sva uložena sredstva.

Ravnateljica Majhen istaknula je veliko zadovoljstvo dobivenim kombijem.

- Ovo je prvo vozilo koje škola ima i njime će se već od 1. ožujka svaki dan prevoziti prehrana za 70 učenika u područnim školama Bakić, Gornji Miholjac, Josipovo, Novaki i Vaška. U svim tim školama imamo po dva razredna odjela, osim u Vaškoj, gdje je jedan razred. Za njih će se kuhati hrana u kuhinji matične škole, pa će konačno i naši učenici u područnim školama, koji su dosad imali samo suha peciva, dobivati zdrave objede. Kombi će također služiti i za prijevoz manjeg broja djece na različita natjecanja, ali i za prijevoz učitelja na stručne skupove na području županije – rekla je ravnateljica Majhen.

Polovno vozilo Opel Vivaro s devet sjedala proizvedeno je 2019. godine i prešlo je 147.000 kilometara.

P. Žarković
Kombi će prevoziti hranu za 70 učenika u pet područnih škola, djecu na natjecanja, učitelje na usavršavanje

Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

OSAMDESET GODINA OD KRVAVOG SLATINSKOG USKRSA

Novi Spomenar hrvatskim žrtvama proširen je imenima još 751 žrtve

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura