Osijek
U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Izložba fotografija o beskućničkom životu
Objavljeno 21. veljače, 2024.
Do četvrtka, 29. veljače, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek ugostit će izložbu fotografija “Iza Kulisa Sjene: portreti beskućničkog života”. Izložba će u izložbenoj auli na katu pružiti intiman uvid u život beskućnika u Zagrebu, Puli i Poreču.

“Ova je izložba dio projekta ‘Svjetionik Solidarnosti’, koji se bori protiv nedostatka cjelovite podrške beskućnicima i istovremeno podiže svijest o njihovim izazovima. Svaka fotografija priča priču otkrivajući ne samo teškoće s kojima se suočavaju beskućnici nego i njihovu izdržljivost i snalažljivost unatoč nepovoljnim okolnostima. Kroz objektiv fotografa svjedočit ćete o životu na ulici, ali i snazi zajedništva koje se rađa među ljudima koji dijele iste izazove.

Izložba ima dublji cilj, potaknuti promjenu perspektive. Pozivamo vas da u navedenom razdoblju posjetite Knjižnicu i zastanete pred svakom fotografijom, duboko promislite o stvarnosti koju prikazuje i otvorite svoje srce i um kako biste bolje razumjeli stvarnost beskućnika. Ovom izložbom želimo potaknuti dijalog i zajedničku odgovornost za stvaranje inkluzivnijeg društva”, pozivaju organizatori.

Također ističu kako prisutnost na izložbi nije samo promatranje slika nego i podrška cilju Udruge Institut Pula i Udruge PET PLUS u borbi za pravednije uvjete života za beskućnike. “Svaki korak prema svjetlijem sutrašnjem društvu počinje razumijevanjem, empatijom i zajedničkim naporima”, poručuju. I.R.G.
Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

VIDIMO SE U SUBOTU NA SAJMU ANTIKVITETA

Kupuj, prodaj, druži se... doživi autentičan trenutak!