Osijek
NADBISKUP ĐURO HRANIĆ U VIZITACIJI ŽUPE SVETE ROZALIJE

Zajedno će uložiti još više napora u razvoj društva, posebno za mlade i obitelji
Objavljeno 21. veljače, 2024.

Mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, u sklopu kamnonske vizitacije posjetio je Župu sv. Rozalije, koja obuhvaća dvije općine - Antunovac i Ernestinovo. Nadbiskup je u pratnji velečasnog, dr. Pave Mikulčića i župnika Andrije Vrbanića proveo vrijeme u razgovaru i molitvama s vjernicima, a primili su ga i antunovački načelnik Davor Tubanjski i ernestinovačka načelnica Marijana Junušić. Riječi je, dakako, bilo o daljnjim ulaganjima u završne radove na katoličkoj crkvi u Antunovcu i o njezinoj posveti, kao i o obnovi pročelja crkve u Ivanovcu, za koju je, napominje Tubanjski, dogovorena prijava projekta, a posjetili su i gradilište nove katoličke crkve u Laslovu.Nadbiskupa je ponajviše zanimala tema vezana uz mlade i obitelji, programi podrške i potpore starijim i nemoćnima te socijalno ugroženim članovima zajednice te suradnja općinske uprave i Župe, koja je ocijenjena izvrsnom.

- Na sastanku smo iznijeli niz informacija i zaključaka o tome da je općina Antunovac jedna od mlađih općina po sastavu stanovništva, te da, usprkos negativnim trendovima demografske slike Hrvatske, ima dobru perspektivu. Naime, u naseljima Antunovac i Ivanovac školu pohađa 300-tinjak djece, u vrtiću ih je 130, 32 djece rođeno je u 2023., a školskoj godini 2023./2024. upisali smo 31 prvašića. Jedna od najpopularnijih naših mjera zacijelo je preuzimanje cjelokupnog troška cijene vrtića za treće i svako sljedeće dijete u obitelji. Tu su ulaganja u poboljšanje života mladih i umirovljnika te za pomoć obiteljima i u razvoj gospodarstva - kaže Tubanjski.

Junušić je istaknula da su zadovoljni gradnjom laslovačke crkve, o čijoj su dinamici razgovarali. "Zajedničkim nastojanjima težit ćemo da se ove godine crkva stavi pod krov i da se postavi stolarija", istaknula je Junušić.

Tubanjski, Junušić i nadbiskup Hranić složili su se o važnosti Crkve kao temelja duhovnog života mještana, zaključivši kako svi zajedno moraju uložiti više napora u razvoj i zaštitu društva i okruženja, s posebnim naglaskom na mladim obiteljima i mladima, a nikako ne treba izostaviti one najpotrebitije, starije i socijalno ugrožene. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

2

KINEZIOLOŠKI FAKULTET OSIJEK

Svečano promovirana 34 magistra i 56 prvostupnika

3

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi