Regija
ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE IZDAT ĆE MONOGRAFIJU

Za rad ZTK-a zanimanje je pokazalo više od 1100 djece
Objavljeno 20. veljače, 2024.
NAŠICE - Članovi Zajednice tehničke kulture grada Našica na godišnjoj su skupštini usvojili izvještaj o radu u 2023., a najavljeni su i planovi. Izvješće o radu i brojnim realiziranim projektima tijekom protekle godine podnio je predsjednik Goran Hajnal, a izvješće o financijskom poslovanju Mirko Košturjak.

Predsjednik Hajnal istaknuo je da su tijekom cijele prethodne godine nastojali održati kontinuitet u djelovanju, kojeg pokušavaju razvijati i unaprjeđivati koliko god to prilike i uvjeti dopuštaju.

- Sudjelujemo na svim događanjima u gradu, a provodimo i radionice za djecu i mladež kako bismo pokazali što se radi te kako bismo privukli još više mladih. Radionice se uglavnom odvijaju u školama. Također, jedan je od ciljeva proširiti djelatnost i na ostale škole. Nažalost, izgubili smo vezu s Osnovnom školom Đurđenovac i želimo je obnoviti te ojačati suradnju s Osnovnom školom Podgorač - kazao je Hajnal.

No, istaknuo je kako se suočavaju i s problemom pronalaska odgovarajućeg prostora za rad. ‘‘U stalnoj smo komunikaciji s gradskim vlastima i nadamo se da ćemo uskoro pronaći kvalitetno rješenje za prostor koje će nam omogućiti nesmetan rad‘‘, dodao je Hajnal i najavio izdavanje monografije.

Izrazio je nadu kako će Zajednica tehničke kulture i dalje biti značajan čimbenik u edukaciji djece i mladih te u promociji tehničke kulture u Našicama, ali i šire.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je tradiciju Zajednice tehničke kulture i njezin nemjerljiv doprinos u razvoju i promicanju tehničke djelatnosti.

- Dugogodišnja tradicija djelovanja i prepoznatljivost Zajednice tehničke kulture posebno je vidljiva kroz animaciju mladih. Iz izvješća je vidljivo da je prošle godine više od 1100 mladih pokazalo interes za različite manifestacije i događanja koje je Zajednica tehničke kulture organizirala. Zajednica tehničke kulture svakako zaslužuje priznanje za svoj doprinos obrazovanju, kulturi i tehničkom napretku, a radujemo se budućim uspjesima i suradnji - naglasio je Kašuba.

Na skupštini je istaknuto da će članice Zajednice ove godine proslaviti godišnjice: Radio klub 70. obljetnicu, a Aeroklub 90. S. Fridl
Goran Hajnal

predsjednik ZTK-a

U stalnoj smo komunikaciji s gradskim vlastima i nadamo se da ćemo uskoro pronaći kvalitetno rješenje za prostor koje će nam omogućiti nesmetan rad

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli