Mozaik
OSJEČANKA OBJAVILA SPOT ZA PJESMU ZA DORU

Noellini glazbeni korjeni
Objavljeno 19. veljače, 2024.
Počast Britney, Alliyahi i Kylie, trima kraljicama milenijskoga popa i r&b-ja

Osječanka Noelle pjesmom "Baby Baby" otvara nadolazeću Doru, a nekoliko dana prije premijernog nastupa na pozornici HRT-a Noelle nas je svježim spotom vratila u zlatno doba MTV-ja.Britney, Alliyah i Kylie tri su kraljice milenijskoga popa i r&b-ja kojima je ova rasplesana milenijalka odala počast u svom spotu. Noelle je bila sama svoja stilistica i pokazala odakle vuče glazbene korijene kao pjevačica, ali i plesačica. Crveni lateks kao Britney u "Oops... I Did It Again", bijela kapuljača Kylie iz "Can‘t Get You Out of My Head" i odjek Aaliyah iz "We Need A Resolution" raspametit će milenijalsku generaciju, ali i osvojiti nove koje vraćaju ovo glazbeno doba u našu eru.

- Meni su devedesete posebne zato što sam u njima odrasla. Bila sam klinka u tom razdoblju i puno sam slušala tu glazbu, r&b, i tako sam se nekako izgradila. Uvijek se vraćam toj glazbi i zato volim u svojoj glazbi imati te dijelove - kaže Noelle.

Nastup na Dori za nju je jako važan iskorak i potvrda da njena glazbena karijera ide uzlaznom putanjom i u pravom smjeru. "Baby Baby" korak je i bliže albumu prvijencu kojim namjerava okruniti ljeto 2024.

Noelle će u četvrtak, 22. veljače probiti led i nastupiti prva u prvom polufinalu od ukupno tri večeri scenskog spektakla Dore. Svjetski nagrađivanja koreografkinja i plesačica sprema korake koje će svi htjeti skinuti, a kakvi nam nedostaju u videoprodukciji. Dok neumorno traju pripreme za prvu polufinalnu večer, Noelle donosi spot koji su režirali Krešimir Strahonja i Domagoj Oklopčić.

- Dora je najvažniji i najprestižniji glazbeni događaj godine i veliko mi je zadovoljstvo biti dijelom tog spektakla. Samo pojavljivanje na tako velikoj i glamuroznoj pozornici za mene je velika stvar i dodatni motiv. Jako je zahtjevno pjevati i plesati u isto vrijeme ako se to želi izvesti na zadovoljavajućem nivou. Moja koreografija će zbog toga jednim dijelom morati biti podređena pjevanju, jer vokal je ipak na prvom mjestu. "Baby Baby" je energična pjesma temeljena na odličnom plesnom grooveu, što je meni kao plesačici jako važno. Iako ima taj dramatičan dark electro-pop vibe, a i dalje je to moj prepoznatljivi RnB zvuk koji je na neki način postao moj zaštitni znak - rekla je Noelle.

Njezina je prvi singl "Halo" 2021. godine postigao je izvanredan uspjeh i doveo je na 1. mjesto službene top-liste HR TOP 40. Pjesma je postigla i međunarodni uspjeh ulaskom u polufinale svjetskog natjecanja "International songwriting competition" u Nashvilleu u SAD-u. Posebno je ponosna i na svoju pjesmu "Bye Bye" s kojom se prošle godine prijavila za Doru.

- Prošle godine sam htjela ići na Doru, prijavili smo se, ali pjesma nije prošla. No postala je hit, što je bilo nevjerojatno. Bila je pet tjedana na broju 1, dok nije došla "Mama ŠČ". Uistinu sam bila iznenađena tolikim interesom slušatelja da su doista prihvatili tu pjesmu unatoč tome što nije prošla na Doru - rekla je Noelle.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTUPILO 20 IZVOĐAČA

Pobjednik 71. Zagrebačkog festivala je ToMa

2

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

3

Otvorena je Kuća tambure – slavonska notna bajka