TvObzor
SERIJA “DOMINA” PREMIJERNO NA PROGRAMU EPIC DRAMA

Žena koja je bila mnogo stoljeća ispred svog vremena
Objavljeno 16. veljače, 2024.
Radnja prati Liviju od prvog vjenčanja, progonstva i povratka u Rim, kad je bila odlučna vratiti što joj je oduzeto

Program Epic Drama ovog mjeseca premijerno prikazuje povijesnu dramsku seriju “Domina”. Radnja je smještena u vrijeme vladavine Gaja Cezara Augusta, a donosi nevjerojatnu istinitu priču o njegovoj trećoj supruzi Liviji Druzili, koja je pomaknula granice onoga što djevojka može očekivati od života i uzdigla se do položaja najmoćnije žene na svijetu.“Domina” je snimljena u Rimu, a prati Livijin život od njezina prvog vjenčanja, progonstva i povratka u Rim, kad je bila odlučna vratiti sve što joj je oduzeto. To je i učinila na briljantan način, udavši se za čovjeka koji joj je sve to oduzeo. No pritom je postala doživotna neprijateljica žene koju je zamijenila, Skribonije, koja je ostala u Livijinoj blizini jer je neposredno nakon razvoda Gaju rodila dijete, Juliju.

Do tridesete godine svojega života Livija je već bila vratila svoju imovinu, status i još puno toga. No njezin voljeni otac poginuo je boreći se za republiku - protiv njezina supruga Gaja. Livija uskoro otkriva da nije dovoljno preuzeti moć, nego da je morate znati i zadržati kad vam je svi drugi žele oduzeti.

Livija se nada da će jedan od njezinih sinova preuzeti vlast nakon Gajeve smrti - i obnoviti republiku tako što će vlast vratiti Senatu. To je obećanje koje je dala svojemu ocu. A to je ujedno i tajna koju Gaj ne smije saznati. Kako bi postigla svoj cilj, Livija se mora pobrinuti da njezini sinovi Tiberije i Druz imaju slobodan put naslijediti vlast. Bit će to mračno i teško putovanje za Liviju - osobno, emocionalno i političko - jer put do ostvarenja njezine plemenite ambicije postaje sve opasniji i bremenitiji nevoljama.

Liviju Druzilu glumi Kasia Smutniak (“Potpuni stranci”). Smutniak predvodi međunarodnu glumačku ekipu, u kojoj su i Matthew McNulty (“Neprilagođeni”) kao Gaj, car August; Claire Forlani (“Upoznajte Joea Blacka”) kao Octavia, Gajeva sestra; Christine Bottomley (“Kraj j***nog svijeta”) kao Skribonija, Gajeva druga žena i Livijina smrtna neprijateljica; i Ben Batt (“Kapetan Amerika: Prvi osvetnik”) kao Agripa, Gajev prijatelj iz djetinjstva i general.

Autor serije je Simon Burke (“Fortitude”), a redatelj David Evans (“Jamestown”). Premijerno emitiranje naišlo je na brojne pozitivne kritike. “I” piše: “Samouvjereno gradeći svoj svijet, moguće je da su autori ‘Domine’ ciljali obožavatelje ‘Igre prijestolja’, no, za razliku od te serije, ova ne djeluje kao da je osmišljena samo za muške oči.” I Wall Street Journal bio je zadovoljan: “Gledatelji će možda poželjeti skinuti svoje XXL toge, jer je ‘Domina’ vruća i nedvojbeno žestoka.”

“Dominu” premijerno pogledajte na programu Epic Drama u ponedjeljak, 19. veljače, u 21 sat. D. Miklić
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”