Osijek
PROJEKT “ŠOKAČKI SUVENIRI OSIJEKU”

U petak etnorevija, od 23. 2. radionice rukotvornih tehnika
Objavljeno 15. veljače, 2024.
Iz udruge “Šokačka grana” najavljuju svoj XVIII. projekt “Šokački suveniri Osijeku”, čiji je cilj očuvanje bogate kulturne baštine Šokaca preko edukacije o različitim rukotvornim tehnikama i njihovoj primjeni na ukrasne i uporabne predmete. Svake su godine najfokusiraniji na izvedbu originalnog i jedinstvenog predmeta koji će dati izvornost i prepoznatljivost kao potencijalni suvenir Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

U okviru projekta besplatno će educirati polaznike u sljedećim radionicama: zlatovez, šlinganje, čunčanje, heklanje, štrikanje, vezenje svilom, oslikavanje predmeta, krojenje i šivanje narodnih nošnji, šaranje jaja voskom (tijekom korizme), vez po papiru, izrada tradicijskih božićnih ukrasa (tijekom adventa) i tkanje (nova radionica).

Uvodno će se događanje Projekta održati u petak (16. veljače) u 19 sati u prostorijama udruge (Ulica k. P. Svačića 36) izložbom i jubilarnom, 10. šokačkom revijom “Stazama tradicije”, gdje će prikazati retrospektivu dosadašnjih etnokreacija. Nakon završetka programa zainteresirani će se polaznici moći upisati u pojedinu radionicu. Edukacije će se održavati svakog petka počevši od 23. veljače, od 17.30 do 19.30, u prostorijama udruge, najavljuje Ljubica Pilipović, voditeljica projekta. I.R.G.
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

2

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

3

PUTNICA: EMA BUBALO, DESTINACIJA: DOHA (KATAR)

Obiteljski praznici u srcu
arapske rivijere. Gutra,
henna, karak, deve i dine