Osijek
PD “ZANATLIJA” U VELJAČI I OŽUJKU

Putopisna predavanja zaljubljenika u planine
Objavljeno 11. veljače, 2024.
I ove godine Planinarsko društvo "Zanatlija" iz Osijeka poziva sve planinare i građane na putopisna predavanja osječkih planinara koja će se tijekom veljače i ožujka održavati svaki utorak u 20 sati u prostorijama društva, na adresi Strossmayerova 1.

Svoje doživljaje i iskustva s putovanja i izleta na koje su išli vlastitim nogama, biciklom, kajakom, brodom, avionom i autobusom, planinari će podijeliti s publikom u obliku prezentacija s tekstom, fotografijama i videouradcima, u trajanju od približno sat vremena.

Prvo će se predavanje održati 13. veljače, a o Andaluziji - biseru Španjolske, govorit će Vlado i Lidija Obad. Slijedi (20. veljače) predavanje pod nazivom Japan: Honshu i Hokkaido, vulkanska planina Fuji, Sapporo, Kyoto, Japanske alpe, Hirošima, a predavač je Branko Marušić.

Treće će se predavanje održati 27. veljače, naslovljeno je Plovidba Dunavom od Ingolstadta do Vukovara, a predavač je Ivica Ranogajec. Slijedi (5. ožujka) predavanje Biciklom od Češke do Hrvatske, a predavači su Luka Sarić i Ruben Betlehem. Tjedan poslije (12. ožujka) svoje putovanje Camino - od Osijeka do Santiago de Compostele ispričat će Ivica Miložić i Biljana Brdar, a ciklus predavanja zaključit će 19. ožujka Sanja Vladović predavanjem Osječki planinari na dvogodišnjem hodanju SPP-om. V.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

3

GRADONAČELNIK ISPUNIO OBEĆANJE

Azilu za pse umjesto tri sada 17 kilovata snage