Mozaik
NAJSTARIJI STANOVNIK ZOOVRTA U BERLINU

Plamenac Ingo uginuo je u dobi od 75 godina
Objavljeno 9. veljače, 2024.
Berlinski zoo oplakuje smrt plamenca Inga, za kojega se vjeruje da je imao 75 godina
Uginuo je plamenac Ingo, za kojega se vjeruje da je bio najstariji stanovnik berlinskoga zoološkog vrta, objavila je ta institucija. "Plamenac Ingo uginuo je u 75. godini. Ružičasti flamingo živio je u Berlinu od 1955. - prava legenda!" Mnoge je korisnike Instagrama ta vijest ražalostila, pa su ispod objave zoološkog vrta objavili mnoštvo poruka sućuti i uplakanih smajlića.

Natpis na prstenu oko Ingove noge, otkriven prije nekoliko godina, pokazuje da je ptica na svijet došla u Kairu 23. lipnja 1948. To bi značilo da je Ingo bio stariji i od gorile Fatoua iz istoga zoološkog vrta, koji se okotio 1957. Nije potpuno sigurno znači li spomenuti datum ujedno i dan kada se Ingo izlegao, s obzirom na to da ostali dokumenti koji bi to mogli potvrditi nisu sačuvani. Plamenci u divljini dožive oko 30 godina. Prema podatcima berlinskoga zoološkog vrta, njegovo je osoblje bilo prvo u Njemačkoj koje je uzgajalo čileanske i ružičaste plamence, još od ranih šezdesetih prošlog stoljeća. Zoo je objavio kako je Ingo vjerojatno imao i potomke, no nisu sačuvani podatci koji bi to potvrdili.

Kako je Ingo uspio preživjeti toliko dugo? Čuvar zoološkog vrta Thomas Lenzner jednom je objasnio da je to djelomično zbog izostanka prirodnih grabežljivaca u zoološkom vrtu, kao i zbog visokokvalitetne veterinarske skrbi i optimizirane hrane, koja je sadržavala i određena bojila (karotenoide), zahvaljujući kojima je Ingo imao nježnoružičastu boju perja. H
Možda ste propustili...

ZENDAYA U NOVOM FILMU “CHALLENGERS” U TRAVNJU U KINIMA

Sportska drama koja je više od toga

LEGENDARNI BEND DOBIT ĆE ČAK ČETIRI FILMA KOJA STIŽU 2027.

Sam Mendes će o svakom od članova Beatlesa snimiti jedan biografski film

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REAKCIJE NAKON POBJEDE BABY LASAGNE

Klikovi, mjaukanje i
2. mjesto na kladionici

2

NAJBOLJI IZBOR OVE GODINE SVAKAKO JE BABY LASAGNA

Houdek: Dečak je bio najslabiji

3

AVANTURA DORA JE GOTOVA I JA SAM PREZADOVOLJAN

Kedžo: Pobijedioje moj favorit