Crna kronika
PROMETNI UŽAS U MIRKOVCIMA KOD VINKOVACA

Kamion uletio u obiteljsku kuću, ozlijeđena 14-godišnjakinja koja je spavala i vozač
Objavljeno 7. veljače, 2024.
Kamion se zabio u kuću i pomaknuo krevet u kojem je spavala 14-godišnjakinja. Blokovi i žbuka pali su na nju i razbili joj glavu

Četrnaestogodišnja djevojčica spavala je u svojoj sobi kada se kamion zabio u kuću, probivši bočni zid. Kabina kamiona udarila je u krevet, pomaknuvši ga na drugi kraj sobe, a na djevojčicu su pali srušeni blokovi, žbuka, ali i stvari s ormara. Nesreća se zbila u srijedu oko 6.20 u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci, a osim djevojčice ozlijeđen je i vozač kamiona. Djevojčica je u vinkovačku bolnicu primljena zbog ozljeda glave, a vozač kamiona slovenskih registracija zbog slomljene nosne kosti. Djevojčica je nakon pružanja liječničke pomoći zadržana na promatranju, a vozač je na vlastitu odgovornost otpušten iz bolnice.

Zadržana na liječenjuDo naleta kamiona u kuću obitelji Mikšić došlo je oko 6.20 u blizini križanja Tesline i Dunavske ulice s Ulicom Branka Radičevića, nedaleko od središta mjesta. Kamio je udario u obiteljsku kuću i doslovno u nju ušao dok su ukućani još spavali. Srušio je zid sobe u kojoj je spavala 14-godišnjakinja.

- Bio sam u kuhinji i pio kavu, a onda se začuo jak udarac, mislio sam da je prozor puknuo. Žena je potom vrisnula i kroz plač mi rekla da je strop pao na malu. Odmah sam pokušao otvoriti vrata, no bila su zaglavljena, pa sam morao provaliti da uđem. Soba je bila puna prašine, odmah sam pojurio do kreveta i maknuo cigle i šutu koje su bile na pokćerki. Kada sam ju, okrvaljene glave, podigao s kreveta, tek tada sam vidio kako je kabina kamiona u sobi, a bočnog zida nije bilo. U sobi su bile i bale papira koje su ispale iz tovarnog dijela kamiona. Strašno... Pozvao sam hitnu pomoć, koja je došla po supruginu kći iz prvog braka - kaže Marko Miškić, dodajući kako je njihov zajednički šestogodišnji sin spavao u susjednoj sobi, koja nije oštećena. Marko je ostao kod kuće sa sinom, a njegova je supruga otišla u bolnicu s kćeri. Poslije je dobio informaciju kako je djevojčici zašivena rana na glavi i da je zadržana na promatranju u bolnici.

 

O zdravstvenom stanju ozlijeđene djevojčice informirali smo se i u vinkovačkoj bolnici. "Nakon detaljnog pregleda utvrdili smo kako djevojčica nema posebnih ozljeda. Iako su one okvalificirane kao lakše, zaprimili smo ju u bolnicu, gdje će ostati do četvrtka na promatranju. Zadobila je ozljedu glavu, gnječno-reznu ranu. Napravili smo ultrazvuk trbuha, a na preporuku liječnice napravit ćemo i kontrolni ultrazvuk zbog slezene, jer to može biti opasno", rekao je Tomislav Abramović, liječnik traumatolog.

Šteta je velikaZbog slomljene nosne kosti liječničku pomoć dobio je i vozač kamiona, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. I njemu je preporučeno da ostane na promatranju, no on je inzistirao da ga se otpusti, što je i potpisao. Nakon toga se, doznajemo, vratio u Mirkovce, gdje je tijekom dana obavljan policijski očevid.

I sami smo svjedočili, prije početka policijskog očevida, težini prometne nesreće snimajući kadrove uništene kuće. Policija je potvrdila kako je kamion slovenskih registracija udario u kuću i kratko izvijestila da je očevid u tijeku te da još ne može dati podrobnije informacije u događaju. Nesreća se dogodila na ravnom dijelu ceste, u blizini raskrižja na kojem se promet regulira semaforima, koji su u vrijeme udara kamiona u kuću radili. Kamion je prije zabijanja u kuću porušio telekomunikacijski ormarić i ogradu između dvije kuće. Šteta na kući je već sad velika i prvo će se, nakon što se kamion izvuče, trebati vidjeti je li zbog naleta i probijanja zida narušena statika kuće. Kako je udarac kamiona bio u bok starije obiteljske kuće, oštećen je i dio pročelja.
Miroslav Flego

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike