TvObzor
OSOBNI I PROFESIONALNI ŽIVOT PREDANE POLICAJKE

Nagrađivana serija “Dolina sreće” na HTV2
Objavljeno 2. veljače, 2024.
Svijet narednice Cawood stane kada iz zatvora puste muškarca koji je njezinu kćer nagnao na samoubojstvo

Sarah Lancashire glavna je zvijezda napetog kriminalističkog trilera kreatorice i scenaristice Sally Wainwright, a u čijem je središtu osobni i profesionalni život marljive i predane policajke. U ponedjeljak, 5. veljače, na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) u 22.50 prikazuje se prva epizoda kriminalističke serije “Dolina sreće” (“Happy Valley”).Catherine Cawood je policijska narednica u prelijepom gradiću punom alkoholičara i ovisnika u kojem su tinejdžerske trudnoće normalna pojava. Život joj se okrene naglavačke kada Tommyja Leeja Roycea, muškarca za kojeg misli da je odgovoran za smrt njezine kćeri, puste iz zatvora. Catherine smatra da je Tommy opasan i da je samo pitanje vremena kada će nekom drugom nauditi.

U međuvremenu, tihi i skromni knjigovođa Kevin Weatherill osjeća da ga na poslu ne cijene i da je potplaćen. Budući da silno želi kćerima pružiti kvalitetno obrazovanje, zamoli bogatog šefa Nevisona da mu poveća plaću kako bi ih poslao u privatnu školu. Kad Nevison odbije, Kevinu pukne film pa zamoli za pomoć lokalnog kriminalca Ashleyja Cowgilla da otme šefovu kćer i traži za nju otkupninu. Ali situacija se otme kontroli kada Ashley u plan uključi nepredvidljivog Tommyja.

Policijska potraga za nestalom djevojkom sve je intenzivnija, Catherineina opsjednutost Tommyjem doseže vrhunac, a Kevin počinje gubiti sabranost i hrabrost. Kako će itko od njih dobiti ono što želi?

“Dolina sreće” je 2015. osvojila nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, dok je Sarah Lancashire bila nominirana u kategoriji najbolje glavne glumice, a James Norton u kategoriji najboljeg epizodnog glumca. Na Međunarodnom festivalu audiovizualnog programa u Biarritzu serija je osvojila nagradu Golden FIPA.

Prva epizoda: Svijet narednice Cawood stane kada iz zatvora puste muškarca koji je njezinu kćer nagnao na samoubojstvo, a Kevinova brzopleta odluka baca Nevisona u očaj.

U prvoj sezoni britanske serije “Dolina sreće”, nastale u produkciji tvrtke Red Production Company za BBC, uloge imaju Sarah Lancashire (Catherine Cawood), Steve Pemberton (Kevin Weatherill), Charlie Murphy (Ann Gallagher), Siobhan Finneran (Clare Cartwright), James Norton (Tommy Lee Royce), George Costigan (Nevison Gallagher), Sophie Rundle (Kirsten McAskill), Joe Armstrong (Ashley Cowgill) i Rhys Connah (Ryan Cawood).

Scenarij potpisuje Sally Wainwright, izvršni producenti su Nicola Shindler, Sally Wainwright i Matthew Read, producentica je Karen Lewis, a redatelji su Euros Lyn, Sally Wainwright i Tim Fywell. D. Miklić
Možda ste propustili...

NA HTV1 GLEDAMO BRITANSKU MINISERIJU “BEZ DAHA”

Tajne, laži i strasti u svijetu glamura

MINISERIJA “APPLES NEVER FALL”

Raspadanje savršenog života

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić