Osijek
U ORGANIZACIJI UDRUGE 106. BRIGADE

Ž. Plevnik izložio ratne fotografije
Objavljeno 6. prosinca, 2023.
U povodu Dana grada Osijeka i Dana obrane grada Osijeka, Udruga 106. brigade ZNG-a RH otvorila je izložbu ratnih fotografija reportera Žarka Plevnika, tvorca snimke Crvenog fiće i mnogih drugih priloga iz Dalja, Aljmaša, Erduta i okolnih mjesta 1991. godine. Fotografije se mogu razgledati u galeriji FotoArt, u Ulici Pavla Pejačevića 28.

Dubravko Pancić, predsjednik Udruge 106. brigade, kaže da izložba nosi naziv "Neuništivi grad - Da se ne zaboravi", a otvorio ju je pred autorom i građanima zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin u nazočnosti autora i konzula Mađarske u Osijeku Jožefa Zoltana Časara, koji surađuje s Udrugom na mnogim njezinim projektima i aktivnostima.

Izložene su fotografije, prema izboru Marina Topića, izvađene iz ratnih videomaterijala. Fotografije će biti predane Odjelu Domovinskog rata Muzeja Slavonije, koji Udruga puni već pet godina.

Ratni reporer, a poslije i konzul RH u Njemačkoj, iz koje je mnogo puta pomagao Osijeku u poraću, Žarko Plevnik kazao je kako fotografije prikazuju ljude i osjećaje iz naše sredine i doba rata koje je kao reporter snimio obilazeći Slavoniju, Bosnu...

Volio bi, poželio je Plevnik, kada bi se danas pronašli ljudi koje je snimao. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

3

SPORAZUM IZMEĐU GRADA OSIJEKA I EKONOMSKOG FAKULTETA

Studenti na praksu
u gradsku upravu