Ekonomija
KONZUM

U primanja radnika ulažu 30 mil. eura
Objavljeno 5. prosinca, 2023.
Konzum, koji je dio Fortenova grupe, uspješnu poslovnu godinu iza sebe odlučio je zaokružiti na najbolji način za svoje zaposlenike, objavili su to iz ovog trgovačkog lanca naglašavajući da ulažu više od 30 milijuna eura u povećanje njihovih primanja.

Riječ je, dodaju, o najvećem ulaganju u povijesti kompanije koje se odnosi na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet-prodavaonici te na više od polovine zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima. Tako će, primjerice, brutoplaća na radnom mjestu prodavač, na kojem radi više od 50 posto svih zaposlenika Konzuma, rasti u prosjeku za 20 posto. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok.

“Konzum čine ljudi, a kontinuirano ulaganje u njihova primanja i poboljšavanje uvjeta rada naša je trajna misija. Cilj ovog povijesno velikog ulaganja je da se svi naši zaposlenici osjećaju pravedno plaćenima za svoj rad, da pokažemo da cijenimo izvrsnost te da istovremeno naša kompanija bude poželjan poslodavac", izjavio je Zoran Mitreski, izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe i predsjednik Uprave Konzuma.

Povećanju plaće prethodili su razgovori sa Sindikatom trgovine Hrvatske, koji je pozdravio inicijativu Konzuma: "S Konzumom već dugi niz godina imamo dobru suradnju i produktivan socijalni dijalog čiji je rezultat potpisan Kolektivni ugovor. Veseli nas ovaj, najveći dosad, iskorak kad su u pitanju plaće i materijalna prava zaposlenika našeg vodećeg trgovačkog lanca koji zapošljava gotovo 11 tisuća ljudi", naglasila je predsjednica sindikata Zlatica Štulić.

Osim najavljenog povećanja primanja, zaposlenici Konzuma ovih su blagdana dobili i božićnicu te dar za dijete čiji su iznosi početkom godine povećani. Dodatno, Konzum redovito isplaćuje i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije. Z.R.
Možda ste propustili...

UGROŽENI KLJUČNI ARGENTINSKI PROIZVODI

Vrućine štete soji i kukuruzu

SVE NEPOVOLJNIJA STRUKTURA VOĆARSKIH POVRŠINA

Proizvodnja bez ploda: Voćnjaci stalno niču, a voća je sve manje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana