Regija
TRI NAGRADE “SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA” STIGLE U VUKOVAR

Nova potvrda ulaganja u turizam i vrijednoga rada
Objavljeno 5. prosinca, 2023.
VUKOVAR - Svečanost dodjele nagrada "Suncokret ruralnog turizma - Sunflower Award" održana je u Osijeku posljednjeg dana studenoga, a čak tri Suncokreta otišla su u Vukovar.

Izletište Gondola Sotin osvojilo je zlatnu povelju u kategoriji "Tradicijska (ruralna) gastronomija", Konjički klub "Dunavski raj" brončanu povelju u kategoriji "Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru", dok je Craft Pivovara Vukovar osvojila posebno priznanje u kategoriji "Craft turizam". Vukovarske je dobitnike u ponedjeljak primio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima kako bi im čestitao na prestižnim nagradama, ali i za višegodišnjem požrtvovnom radu koji iznimno doprinose daljnjem unapređenju turističke ponude grada na Dunavu i njezine kvalitete.

Penava je izrazio uvjerenje kako će gradske vlasti i ubuduće kvalitetno surađivati s tvrtkama u turizmu te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i obrtima koji djeluju u turizmu kako bi zajedno stvarali i pružali dodatne sadržaje u gradu.

Luca Štrobilius, vlasnica Izletišta Gondola Sotin, poručila je kako joj je ovo priznanje moralna satisfakcija.

- Gastronomija je dio mene, time se bavim cijeli život. U svakom je poslu bitan čovjek, sve ide od njega i sve završava na čovjeku. U svemu mora postojati rad, red, disciplina i ogromna ljubav. To je jedini ključ za uspjeh - poručila je, dodavši kako joj dobivena nagrada daje dodatan vjetar u leđa za daljnji rad i napredak.

Treba istaknuti kako je Gondola prije pet godina osvojila Srebrni suncokret, nagradu u istoj kategoriji. Nalazi se u centru vukovarskog prigradskog naselja Sotin i kazuje priču o Srijemu i srijemskim običajima.

Dobitnicima vrijednih priznanja čestitke je uputila i Marina Sekulić, direktorica TZ-a grada Vukovara, podsjetivši kako posljednjih godina u Vukovar kontinuirano pristižu nagrade iz oblasti turizma.

U konkurenciji za nagrade “Suncokret ruralnog turizma - Sunflower Award” bilo je gotovo 200 kandidata, a podatak da su tri nagrade stigle u Vukovar zorno svjedoči kvaliteti turističke ponude toga grada.

D. Korpoš
Luca Štrobilius,

Gondola Sotin

Gastronomijom se bavim cijeli život. U svakom je poslu bitan čovjek, sve ide od njega i završava na čovjeku. Rad, red, disciplina i ogromna ljubav prema poslu su jedini ključ za uspjeh.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera