Regija
NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja
Objavljeno 3. prosinca, 2023.

Na adventskom vijencu u parku na Trgu bana Šokčevića u središtu Vinkovaca upaljena je prva adventska svijeća. Svijeću koja simbolizira nadu i iščekivanje upalili su župljani vinkovačkih župa Bezgrešnog srca Marijina i sv. Nikole biskupa.

 -Svjetlo vjere i nade večeras je zasjalo na našem velikom adventskom vijencu. Prvu od četiri svijeće koje nam osvjetljuju put prema toplini i radosti Božića, upalili smo s vjernicima župa Bezgrešnog srca Marijina i sv. Nikole Biskupa. Stiglo nam je najdraže doba godine, provedimo ga zajedno u molitvi i miru sa svojim bližnjima - rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Drugu adventsku svijeću sljedeće subote upalit će župljani Župe sv. Euzebija i Poliona, svjetlost treće donijet će župljani sv. Ćirila i Metoda te bl. Alojzija Stepinca, dok će svijeću ljubavi dva dana prije Božića upaliti vjernici iz Župe sv. Vinka Pallottija.

Središnji gradski park kao i uže središte grada, lijepo je uređeno prigodnom rasvjetom i elementima koji simboliziraju božićne blagdane.

Ovogodišnji adventski dani bit će nešto drugačiji nego proplogodišnji koji su održani na parkiralištu hotela Slavonija na bosutskoj obali gdje je bilo i klizakište i kućice s ponudom ića i pića, pa je klizalište u dijelu Zvonimirove ulice, između Reljkovićeve i Dalmatinčeve, ispred Gradske knjižnice i čitaonice, a tu će biti postavljene i kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom od poderanih gaća i fritula na razne načine do rakije, kuhanog vina i puncha. Taj dio adventa počinje u petak, 8. prosinca.M.Flego

Možda ste propustili...

U SUBOTU, 9. OŽUJKA

Polaganje ribičkog ispita

RADIONICA U KNJIŽNICI U POVODU DANA GLAGOLJAŠTVA

Napravili privjeske od gline ukrašene motivima glagoljice

JEDAN OD RIJETKIH VRTIĆA PRI OSNOVNOJ ŠKOLI

Roditelji u Zdencima za dječji vrtić plaćaju 10 eura mjesečno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USITNJENI DO APSURDA

U polje s uputama: Slavonac obrađuje zemlju na 120 lokacija

2

ROĐENA JE 29. VELJAČE

Ivana ima 32 godine, a “pravi” će rođendan danas slaviti osmi put

3

IZLOŽENA OPREMA, TEHNIKA I VOZILA, A POLICIJA JE IZVELA I POKAZNU VJEŽBU

U Županji obilježen Dan civilne zaštite