Osijek
ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
U prostoru Centra za posjetitelje u četvrtak je održana završna konferencija projekata "Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe" i "Tehnička pomoć za ITU PT Osijek" na kojoj je istaknuto kako je Osijeku kroz Integrirana teritorijalna ulaganja, odnosno ITU mehanizam, u novom razdoblju odobreno 55 milijuna eura.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković podsjetila je kako je Osijek u proteklom razdoblju, kroz ITU mehanizam, oko sebe okupio 19 jedinica lokalne samouprave te imao na raspolaganju 40 milijuna eura, a u novom razdoblju ima odobreno 55 milijuna eura s deset jedinica lokalne samouprave. "To znači da sada imamo više sredstava, a manji, obuhvat tako da će gradu Osijeku biti osiguran puno veći iznos u novom financijskom razdoblju", ocijenila je.Pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za financije i EU projekte Grada Osijeka Sanja Scitovski naglasila je da je Tvrđa najveći financijski projekt financiran iz prošlog razdoblja kroz ITU PT, čiji je ukupan iznos projekta bio više od 127 milijuna kuna, a nepovratna sredstva dodijeljena su u iznosu od oko 67 milijuna kuna.

Projekt koji je 50 posto sufinanciran sredstvima Grada Osijeka, završio je tri mjeseca prije krajnjeg roka, a 1. rujna dobivena je uporabna dozvola i obnovljeni je prostor pušten u funkciju, rekla je Scitovski. Riječ je o infrastrukturnim radovima koji su uključili cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe. T.Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

UDRUŽENJE STANARA GRADA OSIJEKA BIRA NOVO RUKOVODSTVO

Izjasnite se o stanovanju u zgradama