Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI

Gabi Novak na vrhu, a slijede ju Haustor i Majke
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Rolling Stonesi su se s novim albumom “Hackney Diamonds” vratili na vrh strane top-liste prodaje

Gabi Novak s albumom "Pjesma je moj život" nova je predvodnica top-liste prodaje. Haustor je s "Bolerom" ostao na broju dva, a na trećem mjestu nalazimo prošlotjedne predvodnike, grupu Majke i "Razdor". Hladno pivo s pločom "Džinovski" boravi na četvrtoj poziciji, a peti najprodavaniji naslov je kompilacija Dine Dvornika.Gabi Novak jedna je od tri izvođačice koje su imale najprodavanije izdanje u 2023. Osim nje na samom vrhu boravile su još Nika Turković ("11") i Josipa Lisac ("Dnevnik jedne ljubavi"). Dolazak LP-ja "Pjesma je moj život" na broj jedan top-liste prodaje rezultat je akcije diskografske kuće Aquarius Records, koja je album objavila na vinilnoj ploči. Radi se o izdanju originalno objavljenom 2002. i Gabinim posljednjim originalnim pjesmama, da nisu kompilacije ili reizdanja. Ideju za objavu na vinilu Gabi je dobila od sina Matije Dedića, u vremenima kada bilježimo povećani interes za ploče.

- Zahvalna sam Matiji na ideji i poticaju da snimimo takav album, koji je sav bio jedna ljubav, iz kojeg su se rađale i razvijale karijere, koji je i meni dao jedan novi lijepi oblik. Valjda se to osjetilo i na van, na slušanje, jer je album i višestruko nagrađen. Našu sreću, optimizam, suradnju, ljubav, povjerenje, kreaciju i toplinu odsad ćete, evo, moći slušati i s vinila - riječi su Gabi Novak prilikom predstavljanja vinilnog reizdanja.

Ovoga tjedna lista bilježi 20 promjena, što je najveći broj u cijeloj 2023. godini. Na ovotjednoj listi najviše se spominje Majke, s četiri albuma: "Razdor" (3.), "Greatest Hits Collection" (14.), "Milost" (17.) i "Nuspojave" (26.). Najduži niz bez ispadanja drži Vojko V s LP-jem "Dvojko", koji je 12. nakon 38 uzastopnih tjedana na listi.

Kultni britanski rock-sastav The Rolling Stones se s albumom "Hackney Diamonds" vratio na vrh strane top-liste prodaje nakon tri tjedna. S tim rezultatom album je postao sedmi naslov ove godine s tri ili više tjedana na broju jedan liste najprodavanijih stranih izdanja. Također, to je peti naslov koji je boravio najmanje tri tjedna na vodećoj poziciji rezultata strane prodaje a da je originalno objavljen u godini izlaska.

Dosadašnja predvodnica Taylor Swift sa "1989 (Taylor‘s Version)" boravi na broju dva, a preostala tri mjesta među pet najprodavanijih drže albumi K-pop žanra. Boyband Stray Kids ima dva EP-ja u Top 5: "5-Star" (3.) i "Rock-star" (5.), a četvrto mjesto drži izdanje "Golden" Jung Kooka, nekadašnjeg člana sastava BTS.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovi kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BABY LASAGNA NAKON POBJEDE NA DORI 2024.

Meni je bitno da mogu noću zaspati znajući da sam dao sve od sebe

2

IZBOR NA PORTALU EUROSONG.HR

Pobjednik nagrađen i za najbolji styling, Natalie na 2. mjestu

3

DOMAĆIN EUROVIZIJE OTKRIO TEHNIČKE DETALJE I POPRATNE PROGRAME

Malmö o Eurovizijskom selu i ulici te EuroClubu