Svijet
GOVOR MRŽNJE NA INTERNETU

Žene su glavne mete
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Žene su glavne mete govora mržnje na internetu, uključujući pogrdne riječi, uznemiravanje i poticanje na seksualno nasilje, objavljeno je u izvješću Europske unije u srijedu. To bi trebalo potaknuti EU i društvene mreže da obrate pozornost na karakteristike poput roda i etniciteta pri moderiranju sadržaja, rekla je Europska agencija za temeljna prava (FRA) u svom izvješću.

Istraživanje je provedeno na YouTubeu, Telegramu, Redditu i X-u, prije poznatom kao Twitter, u četiri europske zemlje između siječnja i lipnja 2022. godine. Rezultati su pokazali da su žene glavne mete na svim promatranim platformama i u sve četiri države. Druge pogođene skupine uključuju osobe afričkog podrijetla, Rome i Židove.

Europska komisija u listopadu je započela službene istrage Mete, kojoj pripada Facebook, TikToka i X-a, odnosno njihovih napora da sa svojih platforma uklone štetan sadržaj.

Tehnološki se divovi u posljednje vrijeme suočavaju sa sve većim nadzorom s obzirom na porast štetnog sadržaja i dezinformacija nakon izbijanja rata između Izraela i palestinske islamističke organizacije Hamas.

FRA je objavio da za potrebe istraživanja nije uspio dobiti pristup podacima Facebooka i Instagrama. H
Možda ste propustili...

APEL MAJKE ALEKSEJA NAVALJNOG

Putine, predaj mi tijelo moga sina

SMRT NAVALJNOG: POZIVI NA KONKRETNE AKCIJE PROTIV RUSIJE

Neka zapad prijeđe s riječi na djela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana