Regija
NACIONALNA TURISTIČKA NAGRADA

Suncokret ruralnog turizma: Iz najistočnije je županije u konkurenciji 17 projekata
Objavljeno 29. studenog, 2023.
VINKOVCI - Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije organizira u četvrtak u osječkom Gospodarskom centru s početkom u 19 sati svečanost dodjele nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award.

Iz Vukovarsko-srijemske županije prijavljeno je 17 projekata. U kategoriji Turistička seljačka gospodarstva prijavljen je PG Vrbanja, vl. Zlatko Fruk, s projektom Kuća za odmor Valvero, turističkim objektom koji kombinira tradiciju i udobnost, kao i Kuća za odmor Kuzmanovi idvori iz Štitara.

U kategoriji Tradicijska ruralna domaćinstva prijavljen je OPG Denis Zeko iz Vukovara s projektom Aktivni odmor uz konje, koji nudi prilagođeni program gdje gosti mogu raditi s konjima, učiti jahanje...

U kategoriji Tradicijska, ruralna gastronomija prijavljen je restoran Gondola iz Sotina s projektom Izletište Gondola, koji spaja 50-godišnju tradiciju i ljubav prema ugostiteljstvu i turizmu. U istoj kotegoriji je Prva kuća meda iz Županje, OPG koji se profesionalno bavi pčelarstvom, Šokački stan d.o.o. Gastro-edukacijski centar kod Vinkovaca, s istoimenim projektom, gdje se, osim kušanja tradicionalne kuhinje, nude aktivnosti i radionice tijekom cijele godine, a sve u svrhu očuvanja autohtone slavonske kuhinje. U toj kategoriji prijavljena je i Konoba Kovačević Lovas s istoimenim projektom.

U kategoriji Craft turizam prijavljeni su Craft pivovara Vukovar j.d.o.o. s projektom čiji je cilj upoznati pivopije s raznolikošću stilova piva te OPG Abelo s projektom proizvodnje premium rakije, likera i gina na bazi rakije od meda.

U kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru prijavljen je Vukovarski triatlon klub s utrkom koja prolazi kroz vinograde i polja, uz moćni Dunav, kroz Arheološki lokalitet Vučedol i preko Muzeja vučedolske kulture, pokraj Spomen-područja Ovčara i Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Tu je i vukovarski Konjički klub Dunavski raj s projektom Konjička ruta "Put vinograda", koji predstavlja jedinstvenu avanturu - tri sata jahanja među vinogradima. U istoj je kategoriji i KopEx d.o.o. iz Marinaca s projektom Kopićland. Kopićland je seosko imanje od 4 hekara na pola puta između Vinkovaca i Vukovara koje nudi mnogo sportskih sadržaja i domaću hranu. U toj kategoriji prijavljena je i Udruga posjeta Ilok s projektom Ilok Wine Weekend, koji je prožet tradicijskom enološkom i gastroponudom, ljepotom ruralnih krajeva i ugodnim domaćinskim duhom ljudi toga kraja.

U kategoriji Ruralno-turistički projekti prijavljena je Turistička zajednica grada Županje s projektom Kruh naš svagdašnji – žetva i vršidba u prošlosti, gdje, nakon završenog jedinstvenog objeda na slamnatom stolu započinje vjerni prikaz žetve kako su to radili naši stari. Tu su i Ruralna kuća za odmor Rudine 41r na Bosutu kod Rokovaca, Kuća za odmor Green Kiss kod Vinkovaca. U toj su kategoriji prijavljeni i Virovi iz Otoka s projektom Bioekološko-edukacijski centar Virovi, oaza mira, spokoja i tišine. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT POŠUMLJAVANJA “VOLIM ŠUME!”

Spačvanskom bazenu 26.000 sadnica drveća

2

SMOTRA I TESTIRANJE LOVAČKIH PASA

Za lov sposobni svi psi, a za uzgoj samo njih 16

3

POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Pojedinci za informaciju o usmrćivanju Bjelke i Leona nude i tisuću eura nagrade