Svijet
ZNAK PRED SJEDIŠTEM SRS-A U HRTKOVCIMA

“Kuća ratnog zločinca”
Objavljeno 28. studenog, 2023.
Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji postavili su ulične znakove s natpisom "Opasnost! Kuća ratnog zločinca!" ispred sjedišta Srpske radikalne stranke (SRS) i ujedno kuće njezina lidera Vojislava Šešelja u srijemskom mjestu Hrtkovci.

Povod je, priopćili su, nova optužnica za nepoštovanje Haškog suda protiv Šešelja i još četvero članova SRS-a. Tom su akcijom željeli upozoriti da je taj kandidat za zastupnika u Skupštini Srbije na izborima 17. prosinca osuđeni ratni zločinac. Njegova će stranka na općim izborima nastupiti samostalno, no na lokalnoj razini koalirat će s vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS), koju je utemeljio i donedavno vodio Aleksandar Vučić. Inicijativa ističe da se ne čudi toj koaliciji. Posljednje izvješće Europske komisije o napretku Srbije k EU-u "naglašava da velik broj medija i stranaka nastavlja davati potporu ratnim zločincima" i upozorava na "njihovu prisutnost u javnom prostoru, u kojem neometano šire govor mržnje".

“Predizbornom koalicijom sa SRS-om vladajući SNS na do sada neviđen način normalizira kampanju zastrašivanja i zločine protiv čovječnosti nad hrvatskim stanovništvom u Hrtkovcima", ističe Inicijativa. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROPALI POKUŠAJI SNS-A

Gotovo je, novi izbori u Beogradu

2

PREDSTAVNIK KINE POSJETIO RUSIJU

Ukrajinske bespilotne letjelice napale Krim

3

FRANCUSKA

U ustav ulazi pravo na pobačaj