Mozaik
OSJEČKA GRUPA FLUENTES IZDALA NOVI ALBUM

“Putnici” donose pjesme koje su svjedok drukčijeg vremena
Objavljeno 25. studenog, 2023.

Album "Putnici" grupe Fluentes konačno je i u službenoj prodaji, te ga možete kupiti preko Menart webshopa, u Menart multimedijalnoj knjižari i svim boljim CD shopovima. Na albumu je ukupno dvanaest pjesama, među kojima je i posljednji, aktualni singl "Tišina u meni" feat. Dora i Nera.

- Album "Putnici" svoj je put počeo još 2016. godine s pjesmom "Kraj" i prvotno je trebao biti objavljen 2020., no pandemija koronavirusa i još neke sitnice koje su se neplanirano dogodile u tome su nas spriječile, tako da album izlazi tek sada - rekao je Goran Bošković, frontmen grupe Fluentes.

 Tekstove svih pjesama na albumu napisao je Goran Bošković. Glazbu su stvarali zajedno svi članovi benda: Goran Bošković, Matija Nikolin, Željko Nikolin, Davor Dedić, Andrej Car i Tomislav Hajduković. Kao gostujući glazbenici na albumu pojavili su se Drago Laban, Damir Galeković Taban, Nera Mamić, Dora Vestić, Dragan Brnas – Fudo, Jadranka Krištof, Marin Ferketin, Mario Bočić, Zvonimir Bajević, Daria Hodnik Marinković i Bruno Kovačić. Produkcijski dio potpisuju Željko Nikolin i Goran Bošković, a fotografije i likovno oblikovanje Tomislav Šilovinac.- Ovaj album dovršen je otprilike u ono vrijeme kada je svijet stao. Od tada se mijenjao i transformirao, poprimio je drukčiji oblik, pa su neke pjesme nestale i završile negdje drugdje, neke su se promijenile i dobile svoje drugo čitanje, a neke pjesme su se vratile iz nekih starih vremena i neočekivano se ovdje nastanile. Ispalo je da smo morali dugo putovati kako bismo dovršili drugo poglavlje naše priče. Svijet se u međuvremenu promijenio. Ostale su ove pjesme kao svjedok nekog drukčijeg vremena, u kojem smo bili bezbrižni, opušteni, veseli i zdravi. Iz ove točke nejasno je kuda i kako dalje. No znamo da moramo drukčije. Hvala našim obiteljima što su izdržale. Hvala našem Želji jer je bio svjetlo. Hvala Menartu što je bio uvijek tu – i kad nas je bilo i kad nas nije bilo. I hvala vama što ste bili uz nas – vi koji ste ostali - poručuje grupa Fluentes. T.Kvorka

Na albumu je ukupno dvanaest pjesama, među kojima je i posljednji, aktualni singl "Tišina u meni"

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REAKCIJE NAKON POBJEDE BABY LASAGNE

Klikovi, mjaukanje i
2. mjesto na kladionici

2

NAJBOLJI IZBOR OVE GODINE SVAKAKO JE BABY LASAGNA

Houdek: Dečak je bio najslabiji

3

AVANTURA DORA JE GOTOVA I JA SAM PREZADOVOLJAN

Kedžo: Pobijedioje moj favorit