TvObzor
PRIJENOS VELIKOG HUMANITARNOG DOGAĐAJA NA NOVOJ TV

18. izdanje koncerta “Želim život”
Objavljeno 24. studenog, 2023.
Prljavo kazalište, Vatra, M. Škoro, L. Bačić, D. Kedžo, Zsa Zsa, Feminnem, L. Nižetić, klapa Cambi, M. Kekin i L. Bućan

Osamnaesti humanitarni koncert “Želim život”, u organizaciji Zaklade “Ana Rukavina” i Nove TV, okupit će u subotu, 25. studenoga, brojne građane koji će na glavnom zagrebačkom trgu, ali i pred malim ekranima, uživati u nastupima najvećih hrvatskih glazbenih imena. Hitove tako pripremaju Prljavo kazalište, Vatra, Miroslav Škoro, Lidija Bačić, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Feminnem, Luka Nižetić, klapa Cambi, Mile Kekin i Lorena Bućan, a za atmosferu će se pobrinuti i voditeljski dvojac Renata Končić Minea i Frano Ridjan.Koncert s posebnim veseljem i nestrpljenjem iščekuju poznata voditeljska lica Marija Župan Miholjek, Petar Pereža, Mia Kovačić i Igor Mešin, koja će te večeri biti dio prijenosa i posebne emisije koju Nova TV uživo donosi u svom programu i na online-platformama, s početkom u 21.15. U večeri koja je za njih nezaboravan doživljaj i poseban vrtlog emocija gledatelje će voditi kroz pregršt zanimljivih sadržaja.

- Sretna sam i ponosna što već godinama imam priliku biti dio ovog vrijednog i važnog događaja, a sreća je još i veća kada znam kolikim je ljudima, obiteljima, u najtežim trenutcima, Zaklada “Ana Rukavina” dala nadu u život. I upravo to – život i nadu – slavit ćemo zajedno na koncertu “Želim život”. Atmosfera i emocija kojima je ispunjena ta večer još dugo se pamte i osjećaju - kaže Marija Župan Miholjek.

- Večer je to u kojoj osjećamo posebno zajedništvo i vjeru da možemo, i hoćemo, pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Sve te emocije isprepleću se s neopisivom srećom zbog svih onih kojima Zaklada uistinu jest pomogla i vratila nadu u život. Kada to zaokružite glazbom u kojoj toliko ljudi, diljem zemlje, istovremeno uživa, znate da je riječ o događaju koji se ne propušta - rekao je Petar Pereža.

Mia Kovačić, koja je dio ovog projekta već 12 godina, posebno se veseli tome što se koncert nakon trogodišnje stanke vraća na Trg: “Iznimno se veselim što se ponovno okupljamo i što će se stvoriti ta neopisiva kolektivna energija. Stati pred kamere u dobro poznatom društvu, s tom gotovo opipljivom željom za ostvarenjem istog cilja, zbilja je prekrasno i neponovljivo iskustvo.”

Sreću i ponos zbog sudjelovanja u projektu dijeli i Igor Mešin: “Sudjelovanje na koncertu za mene znači jako puno i nešto je na što sam iznimno ponosan. Gledatelji mogu očekivati puno dobre glazbe i puno poznatih lica pred našim mikrofonima, a ovim ih putem pozivam da nazovu na humanitarni broj i daju svoj obol ovoj velikoj i važnoj humanitarnoj akciji.”

Humanitarni broj 060 9000 otvoren je do kraja prosinca, a na samu večer koncerta na pozive građana odgovarat će i osobno na njima zahvaljivati brojni uzvanici iz političkog i javnog života. Ovogodišnja novost su i javljanja uživo za društvene mreže pod voditeljskom palicom Valentine Baus, koja će prenositi atmosferu iza kamera te donositi zanimljive razgovore sa sudionicima događaja.

Koncert “Želim život” vrhunac je humanitarne akcije Zaklade “Ana Rukavina” kojom se prikupljaju sredstva za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika u području hematologije i druge srodne specijalizacije te financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Građani inicijativu mogu podržati pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV), odnosno pet kuna. D. Miklić
Možda ste propustili...

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić