TvObzor
PRIJENOS PRATITE 24. STUDENOGA NA HTV1 I HTV3

Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta
Objavljeno 24. studenog, 2023.
I ove godine, na dan kada je prvi put izgovorena hrvatska riječ s pozornice nacionalnog kazališta, HRT prenosi dodjelu Nagrada hrvatskog glumišta. Najsvečanije trenutke domaće kazališne sezone pratite iz zagrebačkog HNK u petak, 24. studenoga, i to prvi dio od 19.10 na HTV3, a drugi dio od 20.45 na HTV1.

Predstave nominirane za najbolja ostvarenja iz područja dramske umjetnosti su “Don Juan” u režiji Dejana Projkovskog i produkciji HNK u Zagrebu, Smojino “Velo misto” u režiji Marine Pejnović i produkciji ZGK Komedija te “Zakon Zagore” Ivana Lea Leme u produkciji Gradskoga kazališta mladih Split. Među nominiranima za najbolju predstavu u cjelini u području operete i mjuzikla su “Ljepotica i zvijer” u režiji Lea Mujića i produkciji Komedije, “Šišmiš” u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji HNK u Zagrebu te “Vesela udovica” Damira Lončara u produkciji HNK u Osijeku. U području baleta nominirane su predstave “Onjegin” Vladimira Medvedeva u izvedbi HNK Split, “Peer Gynt” u koreografiji i režiji Edwarda Cluga i izvedbi HNK u Zagrebu te “Veliki Gatsby” u režiji i koreografiji Lea Mujića i izvedbi HNK u Splitu.

Ova dodjela bit će 31. zaredom, a ovogodišnji dobitnici nagrada za životno djelo su sopranistica Branka Beretovac-Vondraček i redatelj Želimir Mesarić. Kroz kolaž od ulomaka iz najuspješnijih dramskih, baletnih, operetnih predstava te mjuzikla vodit će nas glumački trio Dajana Čuljak, Davor Svedružić i Lovro Juraga. Zbivanja na pozornici režira glumac i redatelj Damir Lončar, a nagrade najboljima uručivat će poznati glumački bračni parovi. Redateljica prijenosa je Mirena Stijačić, producentice su Sanja Knez i Ana-Marija Validžić, a urednik je Mislav Brumec. D.M.
Možda ste propustili...

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

SYNTH-POP TRIO NASTUPIT ĆE 30. OŽUJKA U KLUBU OXYGENE

Pocket Palma u sklopu proljetne turneje stiže u Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: VANA BEARA

Poziv za sudjelovanje na Studio 54 Tributeu priznanje je za moje vokalne sposobnosti

2

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

3

SYNTH-POP TRIO NASTUPIT ĆE 30. OŽUJKA U KLUBU OXYGENE

Pocket Palma u sklopu proljetne turneje stiže u Osijek