TvObzor
“MONSIEUR SPADE” STIŽE U SIJEČNJU

Clive Owen postaje legendarni detektiv
Objavljeno 24. studenog, 2023.

Željno iščekivana AMC-jeva serija "Monsieur Spade", u kojoj Clive Owen glumi legendarnog detektiva Sama Spadea, predstavljena je prvim službenim trailerom. Osim što se nalazi u naslovnoj ulozi, Owen će na seriji također djelovati kao izvršni producent. Pridružuju mu Scott Frank i Tom Fontana, koji su zajedno kreirali i napisali seriju kao izvršni producenti.Temeljen na klasičnom romanu Dashiella Hammetta iz 1930. pod nazivom "Malteški sokol", "Monsieur Spade" prati legendarnog detektiva Sama Spadea 1963. dok uživa u mirovini na jugu Francuske. Limitirana serija snimana je na lokaciji u Francuskoj kako bi potpuno uronila u okoliš te ju je koproducirala francuska produkcijska kuća Haut et Court TV.

“Monsieur Spade" nastavlja s Owenovim detektivom Spadeom dok pokušava skratiti vrijeme sada kada je u mirovini. Njegov život na jugu Francuske izgleda drugačije u usporedbi s užurbanošću koju su njegovi slučajevi donosili dok je živio u San Franciscu. Umjesto toga, njegov je život postao tih i miran na selu. Međutim, sve će se to promijeniti kada Spade čuje glasine o povratku starog protivnika koji će ga progoniti. Spade otkriva brutalno ubojstvo šest časnih sestara na lokalnom događaju, što ga vraća u akciju. Dok se tihi grad pokušava suočiti s jezivim događajima, detektiv Spade otkriva tajne na koje se mora odgovoriti jer pretpostavlja da su ta ubojstva nekako povezana s tajanstvenim djetetom za koje vjeruje da posjeduje nezamislive moći.

Owenu se u nadolazećoj seriji pridružuju Cara Bossom kao Teresa, Denis Ménochet kao načelnik policije Patrice Michaud, Louise Bourgoin kao Marguerite Devereaux, Chiara Mastroianni kao Gabrielle, Stanley Weber kao Jean-Pierre Devereaux, Matthew Beard kao George Fitzsimmons, Jonathan Zaccaï kao Philippe Saint-Andre i Rebecca Root kao Cynthia Fitzsimmons. Alfre Woodard i Dean Winters gostovat će u ulogama Virginije Dell i oca Matthewa.

Limitirana serija "Monsieur Spade" imat će ukupno šest epizoda, a premijera bi trebala biti u nedjelju, 14. siječnja, na AMC-ju. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: VANA BEARA

Poziv za sudjelovanje na Studio 54 Tributeu priznanje je za moje vokalne sposobnosti

2

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

3

SYNTH-POP TRIO NASTUPIT ĆE 30. OŽUJKA U KLUBU OXYGENE

Pocket Palma u sklopu proljetne turneje stiže u Osijek