Mozaik
PREMIJERA FILMA U URANIJI

“Sedmo nebo” - komedija
koju su radili i Osječani
Objavljeno 17. studenog, 2023.
Nakon projekcije članovi ekipe su u razgovoru s publikom otkrili više o nastajanju ovog filma

U punom kinu Urania održana je osječka premijera komedije "Sedmo nebo", dugometražnog prvijenca Jasne Nanut, komedije koja otkriva smiješnu stranu krize srednjih godina.Premijeri su nazočili redateljica i scenaristica Jasna Nanut, producent i koscenarist Hrvoje Osvadić te glavni glumac Krešimir Mikić, obojica rodom Osječani, kao i glumci Iva Mihalić i Nikša Butijer te dvije Osječanke, također članice ekipe, glumica Mia Anočić Valentić i majstorica maske Ivana Pralija. Nakon projekcije članovi ekipe su u razgovoru s publikom otkrili više o nastajanju komedije koja već sad izaziva golemo zanimanje.

- Jako nam je drago da vam se svidio film, da vas je nasmijao. Mi smo "Sedmo nebo" radili za vas, i vaši su pozitivni dojmovi nama najveća nagrada - komentirala je redateljica Jasna Nanut, koju je posebno oduševio komentar Davora Špišića, uglednog osječkog dramatičara, novinara i kritičara, koji je u filmu prepoznao "taj prekrasan cinizam s ljubavlju po kojem pamtimo Billyja Wildera", autora legendarnih hollywoodskih komedija "Neki to vole vruće" i "Apartman". Špišić je dodao: "Mislim da bi Wilder itekako bio ponosan na ovaj film." Mia Anočić Valentić proglasila je film pravim bombonom.

Film "Sedmo nebo" prati Ninu Radmana, čovjeka s previše žena i premalo vremena, koji je hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi da osim nje voli još jednu ženu, plesačicu Tamaru, Nino traži pomoć svog prijatelja, čiji ga klasični muški recepti za rješavanje problema vode u još veći kaos. U strahu od žene i vlastite sjene, njegova paranoja sve više raste, a on se pretvara u tempiranu bombu. Hoće li trijumfirati ili krahirati, otkriva ova komedija neočekivanih obrata, u kojoj je samo jedna stvar veća od Nininih problema - njegov tlak.

Glavne uloge u filmu igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković Oreški i Iva Mihalić, a u zapaženim sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.

U nizu sporednih uloga pojavljuju se Urša Raukar, Mario Petreković, Iva Visković Križan, Adrian Pezdirc, Jerko Marčić, Klara Mucci, Karlo Mrkša, Priska Ugrina, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Nataša Kopeč, Robert Ugrina, Tit Medvešek, Toma Medvešek, Ivana Krizmanić, Lukrecija Tudor, Janko Popović Volarić, Lucija Barišić i mnogi drugi.

Ostatak filmske ekipe predvode direktor fotografije Tomislav Sutlar, montažer Tomislav Stojanović, scenograf Denis Rubinić, skladatelji Nenad Kovačić i Mak Murtić, dizajner zvuka Martin Semenčić, majstorica maske Ivana Pralija i modna dizajnerica Ivana Omazić, koja je stilizirala glavne likove. Film se prikazuje u kinima od 9. studenoga.

Tanja Kvorka
Radili smo ga za vas, nama su vaši pozitivni dojmovi najveća nagrada, rekla je redateljica Jasna Nanut

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"ČUDO" U TAJLANDU

Uistinu rijedak događaj: slonica okotila blizance

2

PETRA BERNARDA BLAŠKOVIĆ REDATELJICA “PRODANE NEVJESTE”

Željela sam da se ansambl osjeća ugodno i nadahnuto

3

LUTAJU ULICAMA BERLINA

I lisice bi mogle doći na utakmicu Vatrenih