TvObzor
”MAFIJAŠKE UBOJICE S COLINOM MCLARENOM”

Mračan i izopačen svijet mafije
Objavljeno 17. studenog, 2023.
Svaka epizoda bavi se jednim ozloglašenim mafijašem koji je pokušao ostvariti prevlast nad nekom od mafijaških obitelji

Kao bivši detektiv i strastveni zaljubljenik u otkrivanje tajni kriminalnog podzemlja, Colin McLaren je svoje stručno znanje prenio na male ekrane u uzbudljivoj emisiji “Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom”. Ta serija emisija zadire duboko u kriminalnu psihologiju, forenzičke dokaze i zamršeno funkcioniranje podzemlja. Colin dijeli svoje osobne priče iz vremena dok je kao prikriveni agent djelovao u skupinama organiziranog kriminala i opisuje iz prve ruke svoja iskustva, čime nam omogućuje da izbliza upoznamo mračan i izopačen svijet mafije.Svaka epizoda bavi se jednim ozloglašenim mafijašem, koji je ubojstvima pokušao ostvariti prevlast nad nekom od njujorških mafijaških obitelji, no sve bi završilo ili njihovom smrću ili odlaskom na odsluženje dugogodišnje zatvorske kazne. Serija istražuje šest mafijaških bosova, to su: John “Teflon” Gotti, Sammy “Bik” Gravano, Carmine “Zmija” Persico, Anthony “Plinska Cijev” Casso, Henry Hill i Vinnie “Brada” Gigante. Svi su oni povezani s “pet obitelji” koje od 1931. dominiraju talijansko-američkom mafijom u New Yorku: Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese i Lucchese.

John Gotti, kojeg su često zvali i “Teflonski Don”, bio je zloglasni američki mafijaš i glava kriminalne obitelji Gambino. Bio je poznat po izbjegavanju osuđujućih presuda na nekoliko važnih suđenja 1980-ih godina, zbog čega je dobio nadimak “Teflonski Don”, jer se činilo da se optužbe nikako ne mogu zalijepiti za njega.

Sammy “Bik” Gravano postao je poznat kao visokopozicionirani član kriminalne obitelji Gambino. Gravanova kriminalna karijera trajala je nekoliko desetljeća, tijekom kojih je sudjelovao u raznim nezakonitim aktivnostima, uključujući zelenaštvo, iznude, ilegalno kockanje i trgovinu drogom. Svoj je nadimak “Bik” dobio zbog impozantne tjelesne građe te izrazite brutalnosti i nasilja.

Carmine “Zmija” Persico bio je dugogodišnji šef kriminalne obitelji Colombo. Persico je nadimak dobio zbog lukavosti i neuhvatljivosti pred predstavnicima zakona. Bio je poznat po svojoj sposobnosti snalaženja u složenom i podmuklom svijetu organiziranog kriminala, pa je uspijevao izbjeći odsluženje dužih zatvorskih kazni.

Anthony “Plinska Cijev” Casso bio je povezan s kriminalnom obitelji Lucchese, postavši jedan od najstrašnijih i najnemilosrdnijih ljudi u povijesti organiziranog kriminala. Casso je nadimak “Plinska Cijev” zaradio zbog svoje spremnosti da nasiljem i ubojstvima eliminira suparnike i zadrži moć u kriminalnom podzemlju. Njegov utjecaj unutar obitelji proširio se na različite kriminalne aktivnosti, uključujući ilegalno kockanje, trgovinu drogom i sindikalno reketarenje.

Henry Hill, nazivan “Dobar Momak”, također je bio povezan s mafijaškom obitelji Lucchese. Postao je nadaleko poznat po svojoj umiješanosti u organizirani kriminal i kasnijoj suradnji s policijom, zbog čega je ušao u program zaštite svjedoka te postao nadahnuće za film “Dobri momci”.

Vincent Gigante, poznat i kao “Čudakum” i “Brada”, bio je zagonetna osoba povezana s kriminalnom obitelji Genovese. Giganteov nadimak “Čudakum” zapravo je bila igra riječi “čudak” i “kum”, zbog njegova ekscentričnog ponašanja i pokušaja da glumi mentalnu bolest kako bi izbjegao kazneni progon. Bio je poznat po tome što je ulicama New Yorka tumarao u kućnom ogrtaču i pidžami, mrmljao sam sebi u bradu i pokazivao druge znakove navodne mentalne nestabilnosti.

”Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom” zaprepašćujuće je putovanje u mračne i zagonetne živote nekih od najozloglašenijih osoba u povijesti organiziranog kriminala. Zahvaljujući ovoj seriji gledatelji će ući u svijet moći, izdaji i spletki. Na kanalu Viasat Explore gledajte ju premijerno od srijede, 22. studenoga, u 21 sat. D. Miklić
Možda ste propustili...

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

CRNA KOMEDIJA “VINCENT MORA UMRIJETI” STIGLA U KINA

Paranoja na najzabavniji mogući način

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama