Sport
BIT ĆE PUNO POSLA OVE ZIME

Čeka se sportski direktor, ali i novi ugovor za Bukvića
Objavljeno 16. studenog, 2023.
Od Zekića se na zimu očekuje transfer-lista, a od kluba da mu dovede pojačanja

Na Pampasu se spremaju ozbiljni zahvati na momčadi ove zime. Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić već je u nekoliko navrata jasno poručio kako u aktualnom igračkom kadru postoje određeni nedostatci koje bi volio riješiti što prije.U ovom trenutku trener nije spreman govoriti o imenima, što je posve razumljivo jer jesenski dio sezone još uvijek traje, pa će mu trebati sve raspoložive snage za posljednja četiri kola prvog dijela sezone. Klupski čelnici također su svjesni kako se nisu proslavili kreirajući sportsku politiku, pa će sad opet doći do određenog zaokreta. Nedosljednosti pri vođenju kreiranju sportske politike posljedica su raznih čimbenika, ali na to se nema smisla vraćati, već treba razmišljati o tome kako učiniti da se slične stvari ne događaju u budućnosti.

Nova selekcija


Osijekovoj momčadi prije svega nedostaje brzine. Ona je jedan od glavnih temelja današnjeg nogometa jer trenerima omogućuje razne taktičke mogućnosti.

- Imamo u momčadi previše sličnih igrača i zbog toga neke taktičke varijante ne mogu koristiti. Znam kako bi naši navijači željeli gledati napadački nogomet, ali takav način igre zahtijeva određeni balans koji mi s postojećim igračkim kadrom teško možemo ostvariti. Ne želim sad ići preduboko u raščlambu problema jer još je rano. O svemu ćemo konkretnije razgovararati nakon što okončamo jesenski dio sezone. Treba nam nova selekcija - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Zekić je temelj na kojem klupski čelnici misle graditi novi priču na Opus Areni. Međutim, uz temelj potrebne su i nadogradanje, točnije zaokruživanje sportskog sektora. Osijek nema sportskog direktora, a osim njega punom parom se radi na formiranju jake i ozbiljne skautske službe koja je važan dio sportskog sektora u svim ozbiljnim klubovima. Zima će donijeti veliki posao za sportski sektor jer trebat će donijeti neke važne odluke glede budućnosti. Zekićev će zadatak biti odrediti igrače u postojećem kadru koji odgovaraju njegovim potrebama. Zapravo trebat će učiniti ono što se ljetos očekivalo od Stjepana Tomasa, ali je izostalo - napraviti neki oblik transfer-liste.

Sportski direktor


Tim potezom će se stvoriti prostor za dovođenje novih igrača. Prema informacijama koje imamo u klubu su svjesni su kako u svlačionici ima određenog balasta te da ga se potrebno riješiti, pa i po cijenu financijskog gubitka. Naravno, u tom segmentu važnu ulogu bi trebao imati sportski direktor, kojeg još nema na vidiku. Neka su imena bila u optjecaju, ali su otpala zbog raznih razloga, a klub ne želi brzati s odlukom jer su svi svjesni kako nemaju pravo na još jedan krivi izbor. U biti, prevladava mišljenje kako je klubu na toj poziciji potreban čovjek koji će se biti spreman nositi sa svim izazovima koje sportski sektor donosi (od Škole nogometa do prve momčadi, nap. a.), a ne tip sportskog direktora koji će se baviti samo transferima i praćenjem potencijalnih pojačanja. Taj važan segment monitoringa budućih pojačanja preuzet će skautska služba. Naravno, ostaje i pitanje rješavanja brojnih isteka ugovora ili produživanja istih s igračima koji predstavljaju potencijal poput Domagoja Bukvića. No ti poslovi mogu se obaviti i bez sportskog direktora jer, bar kada je Bukvić u pitanju, nema prijepora treba li mu ponuditi novi ugovor.

Uglavnom, tijekom zimske stanke, a možda već i prije nje, na Pampasu će biti vrlo zanimljivo.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORNIK VATRENIH IMAO JE TEŠKU VEČER, PA I NOĆ

Nije lako i ugodno, ali sad ne smijemo potonuti, još je uvijek sve u našim rukama

2

VATRENI SE MORAJU VADITI, A SLJEDEĆI SUPARNIK VRLO OPASAN

Albanci su časno pali, sad sve karte bacaju na srijedu i kako dobiti Hrvate

3

FINALE ZLATNE EUROPSKE LIGE ODBOJKAŠA

Ukrajina rastužila domaće
navijače u Gradskom vrtu