Tehno
ODRŽAN REBOOT INFOGAMER

Predstavljeno sve najbolje i najnovije iz gaming industrije
Objavljeno 15. studenog, 2023.

Na Velesajmu je nakon tri fantastična dana završio i jedan od najvećih sajmova videoigara i festivala u Europi, "Reboot InfoGamer". Prvi je ovo sajam nakon četiri godine stanke zbog COVID krize, a izlagači su za više od 40.000 posjetitelja pokazali sve najbolje i najnovije što gaming industrija nudi. Samo je nebo granica kada je riječ o kreativnosti proizvođača videoigara, pokazao je to i ovogodišnji InfoGamer.- Ako postane popularno, ako krene svijet u ovom smjeru, prerealno je gdje god se okreneš, vidiš sve oko sebe kako je i ruke ti se miču, neprirodan je jako osjećaj - rekla je posjetiteljica Donatela.

- Prvi povratak na sajam nakon COVID-a, puno je više nego što sam očekivao. Mislio sam da će biti manje, ali doista se iskazao - nadovezao se posjetitelj Marin.

- Zadovoljni smo za sada i nadamo se da ćemo se zaljubiti u neku igru i konzolu - dodao je Marin.

U industriji koja godišnje okrene oko 200 milijardi dolara velika je konkurencija, tjedno iziđe od pet do šest novih naslova, a rijetki postignu svjetsku popularnost.

- Ima i pucačine, ima strategija, 2D platformera. Doista, što se tiče "indie" kaetegorije, mašti nema kraja - kazao je Leo Tot, voditelj "Indie" dijela sajma.

- Odično iskustvo, puno pozitivnih komentara, posebice roditelja kada vide da igrica može biti i edukativna - rekao je Kevin Tarchernski iz studija "Rumor games" u SAD-u.

Više od 90 izlagača predstavilo je najnovije svjetske hit-naslove, nove konzole, opremu, održane su brojne edukacije, e-natjecanja.

- Nismo očekivali da će feedback biti toliko pozitivan, i izlagača i posjetitelja, ali izlagači već planiraju iduću godinu. Svi su nam najavili da im ostavimo mjesto i više mjesta i mislim da sljedeće godine moramo doista sve povećati - rekla je Katarina Amižić, voditeljica produkcije Reboot InfoGamer 2023.

Izazovno je uspjeti u ovoj industriji, najkreativniji naslovi najbolje i prolaze - onima kojima to pođe za rukom, itekako se isplati. H
Više od 90 izlagača predstavilo je najnovije svjetske hit-naslove, nove konzole, opremu...

Najčitanije iz rubrike